Reprezentácia žien pod vedením trénera Juraja Suju dnes (31. mája) končí úvodný blok letnej prípravy v Ružomberku. Pre nového kouča národného družstva to bolo prvé stretnutie so svojimi zverenkami, hoci ich už pochopiteľne, všetky dobre poznal. Po prvom bloku prípravy mám veľmi dobrý pocit. Nebolo potrebné zoznamovať sa s hráčkami, všetko bolo plynulé a bez problémov sme mohli robiť svoju prácu. Mrzia ma zdravotné problémy niektorých hráčok, nemôžeme teda byť úplne kompletní a z pätnástky nominovaných je razom dvanástka,“ skonštatoval Juraj Suja narážajúc na zranené opory Žofiu Hruščákovú a Teréziu Páleníkovú, ktoré s družstvom nie sú, no tiež Angeliku Theiner. Tá je pre ďalší blok nominovaná ako náhradníčka.

Medzi náhradníčkami sú v príprave na budúcotýždňové duely so Srbskom aj Radka Stašová a Alica Moravčíková. S Alicou sme tak boli dohodnutí, v druhom bloku prípravy s nami nebude a uvidíme, či sa neskôr pridá. V ďalšom týždni sa k nám totiž pripojí už aj Angelika Slamová ako dvanásta hráčka. Po návrate zo Srbska budeme múdrejší v tom, či ešte využijeme mladšie basketbalistky,“ podotkol Juraj Suja a na margo tréningovej zložky budúceho týždňa dodal: Do stredy to bude pokračovať v nastolenom trende so štyrmi tréningovými jednotkami. V stredu popoludní dostanú hráčky pol dňa voľno na regeneráciu a potom sa týždeň zlomí a sústredíme sa na zápasy so Srbskom. Vo štvrtok absolvujeme dva tréningy a v piatok cestujeme.“

Nominácia na druhý blok prípravy (3.-10. júna, Ružomberok) vrátane zápasov v Srbsku (8. a 9. júna): 

BALÁŽOVÁ Michaela (Young Angels Košice), BÁLINTOVÁ Barbora (Arka Gdynia, POL), DROBNÁ Dominika (Young Angels Košice), DUDÁŠOVÁ Nikola (Basket Žabiny Brno, CZE), FELIXOVÁ Mária (Luleå Basket, SWE), HAŠKOVÁ Alexandra (Piešťanské Čajky), HORVÁTOVÁ Laura (ŠBK Šamorín), JAKUBCOVÁ Ivana (Piešťanské Čajky), MIŠTINOVÁ Miroslava (MBK Ružomberok), OROSZOVÁ Sabína (KP Brno, CZE), RÁKOVÁ Michaela (Vigarano, ITA), SLAMOVÁ Angelika (ACS Sepsi SIC Sfantu Gheorge, ROM).

Náhradníčky:

MORAVČÍKOVÁ Alica (MBK Ružomberok), STAŠOVÁ Radka (MBK Ružomberok), THEINER Angelika (BK Slávia Praha, CZE)

Peter Zagiba