V záverečnom zápase na Svetovej letnej univerziáde v talianskom Neapole naše basketbalistky podľahli Rumunkám 46:61 a obsadili konečnú dvanástu priečku.

Slovensko – Rumunsko 46:61 (10:17, 18:29, 27:42)
Zostava a body SR: Kováčiková 10, Moravčíková 9, Hašková 7, Ošťádalová 5, Kozáková 4, Horvátová, Tarkovičová a Filičková 3, Drobná 2, Balážová, Dulová, Stašová

trestné hody: 5/7 – 5/8, fauly: 15 – 11, trojky: 5/25 – 8/20, štvrtiny: 10:17, 8:12, 9:13, 19:19

Pavol Horička, tréner: V zápase sme hrali to, na čo sme mali. Treba uznať kvalitu Rumunska, hrali lepšie a tvrdšie. V prvom polčase sme si nepostrážili obranný doskok, z čoho súperky ťažili a vytvorili si náskok. V druhom polčase sme sa s tým snažili niečo urobiť, ale kvalita Rumunska bola väčšia ako naša. Celkovo sme obsadili dvanáste miesto, čo je asi reálny obraz našej výkonnosti. Mohli sme určite skončiť aj lepšie, ale vzhľadom na všetky okolnosti si myslím, že to umiestnenie je reálne. Ďakujem dievčatám za reprezentáciu Slovenska, turnaj nám veľmi pomohol a ukázal nám, kde zaostávame za vyspelým basketbalom. Musíme na tom pracovať, pretože v opačnom prípade bude slovenský basketbal stagnovať.

Veronika Dulová: Do zápasu sme išli s tým, že sa chceme rozlúčiť víťazstvom. Bohužiaľ, Rumunkám sme sa nevyrovnali fyzicky ani v útoku, ani v obrane. Nevedeli sme sa presadiť a potom im už padli všetky strely, urobili si náskok a v pohode ustrážili víťazstvo.

Eva Filičková: Súper nás predčil po fyzickej aj po streleckej stránke, v poslednej štvrtine nám nasúkal množstvo trojok. Snáď sme si z univerziády zobrali veľa skúseností, ktoré so sebou ponesieme aj ďalej v kariére.

Peter Zagiba