Športová hala v Handlovej, ktorá je domovským stánkom extraligového mužského klubu MBK Baník Handlová  privítala najmenších baskeťákov a baskeťáčky. FIBA –  Youth development fund, vďaka ktorému funguje projekt Minibasketshow/platení tréneri zavítal premiérovo do Handlovej. V spolupráci s mládežníckym klubom ŠBK Handlová sa podaril zorganizovať naozaj úspešné podujatie.

Vzhľadom na neutíchajúce problémy s covid- 19 vypadli z pôvodného plánu dva tímy z Považskej Bystrice, jeden tím Levíc a družstvo Žiliny požiadalo  o preloženie na iné regionálne kolo. Aj napriek tomu sa v Handlovej zišlo 6 tímov, čo znamená, že  po extraligovej palubovke šantilo viac ako 100 chlapcov a dievčat, narodených v roku 2013 a ml. Nadšenie a zápal pre hru bol viditeľný v každom jednom zápase, či súťaži zručnosti.

Zúčastnené tímy boli rozdelené do dvoch skupín po troch. Po skončení základnej časti nasledovali semifinálové zápasy, zápas o bronz a samozrejme finále. Novinkou bol zápas o 5. miesto. Chceli sme, aby každé jedno družstvo odohralo minimálne tri súťažné zápasy.

Posledne menovaný zápas o 5. miesto odohrali proti sebe výbery Basketbalového klubu Bánovce. Do finále po zaujímavých semifinálových zápasoch postúpila MBA Prievidza, ktorej súperom bol domáci výber ŠBK Handlová. V zápase o tretie miesto sa predstavil druhý výber domáceho klubu a ŠBK Junior Levice, ktorý reprezentovali deti zo ZŠ Saratovská. Finálový duel dvoch regionálnych rivalov vyšiel lepšie hosťom z Prievidze a stali sa tak druhým finalistom postupujúcim na veľké celoslovenské finále. Bronz si odniesli deti z levickej ZŠ Saratovská.

Záverečné poradie:

  1. Miesto: MBA Prievidza
  2. Miesto: ŠBK Handlová A
  3. Miesto: ŠBK Junior Levice – ZŠ Saratovská
  4. Miesto: ŠBK Handlová B
  5. Basketbalový klub Bánovce B
  6. Basketbalový klub Bánovce A

Marek Adamčík (Slovenská basketbalová asociácia): „ Veľká vďaka patrí domácemu mládežníckemu klubu, ktorý pripravil naozaj skvelé podmienky pre všetkých. Nechýbala bezchybná organizácia zápasov, VIP priestor s občerstvením pre učiteľov/trénerov a organizátorov. Po prvý krát v histórii projektu bol odvysielaný live stream iniciovaný a zrealizovaný práve domácim klubom. Mňa osobne veľmi mrzí, že nám z objektívnych príčin vypadli niektoré kluby. Taká je žiaľ situácia a my sa s tým musíme vyrovnať. UŽ teraz sa teŠíme na ďalšie regionálne kolá“

Kalendár zostávajúcich podujatí:

11.5. Spišská Nová Ves

18.5. Poprad

27.5. Bratislava

6.6. Žiar nad Hronom