Tri sezóny čakali košickí býci po postupe do najvyššej súťaže na finálovú účasť, no a dočkali sa vo veľkom štýle. V semifinálovej sérii playoff totiž vyradili favorizovaný bratislavský Inter 4:2 na zápasy, keď domáci šiesty duel vyhrali 97:86.

Kompletné tri ročníky boli v mužstve býkov ako tréner a asistent trénera Richard Leško, no a v pozícii jednej z najväčších opôr Stanislav Baldovský. „Pre mňa osobne znamená postup do finále neskutočne veľa a mám obrovskú radosť. Ďakujem spoluhráčom, že to celé odmakali na sto percent, počúvali sme trénera a napokon to išlo samo,” poznamenal po triumfe nad Interom slovenský reprezentant v drese KB. „Ani neviem opísať svoje pocity z postupu, ale už teraz sa koncentrujeme na prvý finálový zápas s Levicami. Ak budeme bojovať v každom dueli od prvej do poslednej minúty, môžeme pomýšľať aj na majstrovskú trofej,” dodal Stanislav Baldovský.

Veľmi spokojný s výkonom svojich zverencov v šiestom dueli bol aj tréner Košíc Miljan Čurovič. „Odohrali sme výborný zápas vo fantastickej kulise. Naši fanúšikovia nám dodali energiu a hráči boli na ihrisku múdri, nespanikárili, čo rozhodlo. Zápas sme napokon vyhrali s prehľadom. Musím sa priznať, nečakali sme, že cez Inter prejdeme až tak ľahko,” povedal kouč býkov, ktorý netajil hrdosť na svojich zverencov. „Dokázali sme sa prebojovať do bojov o titul a nemali sme pritom od začiatku série výhodu domáceho prostredia. Naše družstvo má charakter a kvalitu plus neskutočných divákov, to všetko dokopy dávalo napokon jasný výsledok – 4:2 pre nás.”

Obrovský smútok sa po vyradení zračil v očiach hviezdy Interu Radoslava Rančíka, prehru však zobral športovo. „Nebolo to pre nás šťastné, urobili sme množstvo zbytočných chýb a Košičania ich využívali v protiútokoch. Viedli aj o viac ako dvadsať bodov a aj keď sme na konci sťahovali náskok, chýbali nám sily na vyrovnanie,” poznamenal Radoslav Rančík a dodal aj poznámku na margo nedoriešených konfliktov v piatom zápase. „Výsledok toho všetkého iba odráža dobu, v akej žijeme.”

Autor: Peter Zagiba

Foto: kbkosice.sk