Po štyroch rokoch sa v prievidzskej Niké aréne predstaví slovenská basketbalová špička. V piatok 14. a v sobotu 15. februára 2020 je na programe Final Four Budiš Slovenského pohára. V Slovenskej basketbalovej lige a v extralige žien sa počas dvoch dní rozpúta boj o prvú trofej sezóny.
      Formát Slovenského pohára prešiel pred týmto ročníkom zmenami, tou najvýraznejšou je fakt, že po novom sa na záverečnom turnaji zúčastnia v mužskej časti iba štyri najlepšie tímy. Štvrťfinálové stretnutia sa totiž odohrajú na palubovkách lepšie postavených tímov po 18. kole SBL. O Slovenský pohár sa v predchádzajúcom ročníku bojovalo premiérovo v oboch súťažiach na jednom mieste. Na bratislavských Pasienkoch sa radovali z triumfu Patrioti Levice, respektíve MBK Ružomberok. Aj v tohtoročnej edícii sa to najlepšie z našich najvyšších súťaží stretne na jednom mieste.
      Po troch sezónach sa organizátorskej taktovky zhostí basketbalový klub BC Prievidza. Domáci tím však najskôr musí prejsť cez štvrťfinálovú prekážku, ktorou bude duel na palubovke Žiliny. Z kvalifikácie sa do štvrťfinále dostala MŠK Iskra Petržalka, v dvojzápase zdolala MŠK BO Holíč (70:61 a 80:82). Za odmenu si po troch rokoch účastník druhej najvyššej súťaže opäť zmeria sily v bratislavskom derby s Interom Bratislava. Najpríjemnejšie prekvapenie aktuálneho ročníka SBL Lučenec sa vo štvrťfinále stretne s Handlovou, ktorá sa do bojov o Slovenský pohár vracia po päťročnej odmlke. Obhajca trofeje Patrioti Levice si zmeria sily so Svitom.
      V ženskom pavúku je už jasné zloženie semifinálových dvojíc. Na Ružomberok čaká víťaz kvalifikačného dvojzápasu Dubček Bratislava – MBK Stará Turá. O druhú finálovú miestenku zabojujú Piešťany a Košice.
      Priame prenosy zo všetkých zápasov v prievidzskej Niké aréne by mala odvysielať internetová televízia Huste.sk. Celodňová vstupenka na Budiš Slovenský pohár bude stáť 4 eurá, za výhodnejšie ceny bude možné zakúpiť dvojdňový lístok cez sieť predpredaj.sk. V prvej vlne bude dostupných 200 lístkov v hodnote 5 eur, v ďalšej vlne (do 31. januára) bude 6 eur a od 1. februára sa bude stáť vstupenka na oba dni 7 eur.
      
      Predbežný program Budiš Slovenského pohára:
      piatok 14. februára 2020
      13.00 h: MBK Ružomberok – Dubček Bratislava/MBK Stará Turá
      15.30 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice
      18.00 h: BK Slávia Žilina/BC Prievidza – Inter Bratislava/MŠK Iskra Petržalka
      20.30 h: BKM Lučenec/MBK Baník Handlová – Patrioti Levice/Iskra Svit
      sobota 15. februára 2020:
      13.00 h: o 3. miesto – Slovenský pohár žien
      15.30 h: finále Slovenského pohára žien
      18.00 h: finále Slovenského pohára mužov