Opäť po roku sa v piešťanskej Diplomat aréne stretne slovenská ženská basketbalová špička. Od 19. do 21. januára budú vo svojom stánku obhajovať Piešťanské Čajky triumf v Slovenskom pohári.

Na zverenkyne trénera Martina Pospíšila nečaká nič jednoduché, svoju „vendetu“ chystá hlavne ich finálový súper z predchádzajúceho ročníka Good Angels Košice. Zabúdať netreba ani na MBK Ružomberok, na prelome kalendárnych rokov sa významne posilnili. Práve z tejto trojice vzíde pravdepodobne ďalší držiteľ trofeje pre víťaza Slovenského pohára. „Nebude to vôbec jednoduché. V predchádzajúcom roku nám Slovenský pohár vyšiel nad mieru. Bol to fantastický zážitok, družstvo sa parádne stmelilo a zaslúžene sme vyhrali. Momentálne je to pre nás veľká výzva, no nechceme rozprávať o obhajobe, alebo mať veľkohubé reči. Ideme krok za krokom. Vyzerá to, že v semifinále sa stretneme s Ružomberkom, čo bude nesmierne náročne. Posilnili sa o dve Američanky a aj oni majú finálové ambície.  Musíme sa sústrediť na detaily, bojovať o každý kúsok ihriska, o každú loptu a hlavne musí mať náš výkon charakter. To nám v posledných zápasoch trošku chýbalo. Je to krátkodobý turnaj, všetko prebehne za necelé tri dni, čiže môže sa tu stať všeličo,“ prezradil recept tréner domáceho tímu Martin Pospíšil.

Menoslov účastníkov Final Six turnaja Slovenského pohára vzišiel z poradia v Extralige. Semifinálovú miestenku získali priamo Piešťanské Čajky a Good Angels Košice, v piatok si tak budú môcť pozrieť svojich súperov v boji o finále. V prvom stretnutí turnaja nastúpia o 16.30 h proti sebe MBK Ružomberok a BKM Junior UKF Nitra. Nitranky si museli vybojovať účasť v kvalifikácii, dvojzápas so Starou Turou (94:47 a 103:60) však zvládli bez väčších problémov.

Druhé stretnutie piatkového programu obstarajú o 19.00 h hráčky ŠBK Šamorín a BK ŠKP 08 Banská Bystrica. Bystričanky prešli v kvalifikácii cez Young Angels „Yellow“ Košice po výsledkoch 63:54 a 86:56. Program turnaja pokračuje v sobotu, už o 15.30 h zasiahnu do hry Piešťanské Čajky, proti ním sa postaví víťaz duelu medzi Ružomberkom a Nitrou. O 18.00 h je na programe súboj medzi Good Angels Košice a postupujúcim zo zápasu Šamorín – Banská Bystrica. V nedeľu o 16.00 h všetko vyvrcholí finálovým súbojom.

Vstupné na jednotlivé dni je jednotné – 3 eurá. V piatok a sobotu platí zakúpená vstupenka na oba zápasy. Okrem vstupenky dostane každý návštevník aj bulletin s informáciami o jednotlivých účastníkoch Slovenského pohára. Chýbať nebudú ani sprievodné podujatia, od piatku si návštevníci budú môcť zakúpiť upomienkové predmety v rámci novootvoreného fanshopu. Spestrením programu budú vystúpenia žiakov zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch.

Program Final Six turnaja Slovenského pohára žien 2017/2018:

piatok 19. januára – štvrťfinálové zápasy:

16.30 h – MBK Ružomberok – BKM Junior UKF Nitra

19.00 h – ŠBK Šamorín – BK ŠKP 08 Banská Bystrica

sobota 20. januára – semifinálové zápasy:

15.30 h – Piešťanské Čajky – víťaz MBK Ružomberok/BKM Junior UKF Nitra

18.00 h – Good Angels Košice – víťaz ŠBK Šamorín/BK ŠKP 08 Banská Bystrica

nedeľa 21. januára – finále:

16.00 h – víťaz prvého semifinále – víťaz druhého semifinále

Autor: Michal Duchovič

Foto: piestanskecajky.sk