Ďalším slovenským hostiteľom stredoeurópskeho projektu Central Europe Tour bola metropola východu – Košice. Už tradične sme rozložili svoj stan pred OC Galéria, kde máme vytvorené skvelé podmienky.

Na troch kurtoch sa odohralo množstvo zaujímavých zápasov v troch kategóriách. Celkovo sa zapojilo tridsať tímov zo štyroch krajín. Mali sme možnosť vidieť v akcii reprezentáciu Bosny a Hercegoviny, veľmi kvalitný srbský tím Brox, ale taktiež reprezentačné výbery Ukrajiny. Nechýbal ani slovenský top tím z minulého roka Energy Team.

V mužskej kategórii sa bojovalo o celkové víťazstvo a postup na veľké finale do Pardubíc v dvoch skupinách. Finálový súboj mal opäť zahraničný, srbsko-bosniansky nádych. Tím Brox porazil vo veľmi atraktívnom a rýchlom súboji bosniansky Ecos Romari. Slovenský zástupca Energy Team zvládol dramatický súboj proti ukrajinskej reprezentácii, zvíťazil po predĺžení a pripísal si tak ďalšie dôležité body do renkingu.

Výsledky muži:

  1. miesto: Brox
  2. miesto: Ecos Romari
  3. miesto: Energy Team

Sme veľmi radi, že v Košiciach bola zastúpená aj kategória do 18 rokov chlapcov a samozrejme ženská kategória, v ktorej sa predstavili aj dva reprezentačné výbery z Ukrajiny.

Výsledky ženy:

  1. miesto: Ukrajina
  2. miesto: Dirdžiho dievčatá
  3. miesto: Ukrajina U23

Výsledky U18 chlapci:

  1. miesto: Ukrajina
  2. miesto: Králiky
  3. miesto: Los Toros

Veľká vďaka patrí Košiciam, konkrétne mestskej časti Košice Západ a samozrejme nášmu veľmi dobrému priateľovi Dominikovi Bérešovi. Počasie a atmosféra boli tak ako každý rok skvelé.

Už túto sobotu Prievidza

Central Europe Tour pokračuje v rýchlom tempe aj u nás na Slovensku, ďalším dejiskom bude Prievidza. Minuloročná skúška nás presvedčila o tom, že Prievidza musí byť zaradená do Central Europe Tour, preto sme radi, že sa tak aj stalo.

Námestie Slobody sa premení na 3×3 arénu v sobotu 1. júna. Na troch kurtoch sa v štyroch kategóriách odohrá veľké množstvo kvalitných súbojov.

Ešte stále je možnosť prihlásiť svoj team https://play.fiba3x3.com/events/bd2767a3-8c0e-417b-97c4-6a6524021a63