Rok 2020 bol pre všetkých veľmi ťažký, a z dôvodu pandémie COVIDu sa muselo na celom svete upravovať alebo rušiť nespočetne veľa športových akcii.

Po sezóne 2019/20 sa predstavitelia CBF a SBA dohodli, že v sezóne 2020/21 usporiadajú spoločný Česko-slovenský Pohár v basketbale žien za účasti štyroch a štyroch družstiev oboch krajín v termíne 12.-14.2.2021.

Bohužiaľ, pandémia výrazne zasiahla do basketbalového diania a najmä česká basketbalová liga z tohto dôvodu musela meniť formát svojej súťaže, čo sa odzrkadlilo v nedostatku termínov pre nadnárodne projekty. Rovnako tak opatrenia na hraniciach súvisiace s povinným PCR testovaním a z toho prameniace možné karantény nie sú naklonene profesionálnemu športu.

Výbor ČBF a rovnako VV SBA v záujme ochrany zdravia svojich športovkýň a z dôvodu minimalizácie rizík spojených s korona vírusom zrušil pre sezónu 2020/21 Česko-slovenský Pohár, ale oba riadiace subjekty svorne tvrdia, že sa k projektu po prekonaní pandémie vrátia. Verme, že už v sezóne 2021/22.