Basketbalisti KB Košice v šlágri 34. kola Eurovia SBL s bratislavským Interom potvrdili, že to v tejto sezóne na lídra tabuľky vedia. Zdolali ho v troch zo štyroch vzájomných ligových zápasov a na dôvažok aj v Slovenskom pohári. V stredu uspeli býci na domácej palubovke 85:71.

Úvod mali pritom lepší Bratislavčania, no pribrzdilo ich vyfaulovanie sa hviezdneho Radoslava Rančíka ešte pred záverom prvého polčasu. Východniari rýchlo stiahli deväťbodové manko a po obrátke už dominovali. „Bol to doslova zápas na úrovni playoff. Videli sme obrovské nasadenie, nervy, obrat, proste všetko. Skutočný šláger kola, ktorý rozhodla naša tímová sila, ukázali sme, na čo máme a odpovedali sme na debakel v Prievidzi. Ak hráme ako tím, málokto nás môže poraziť,” radoval sa tréner býkov Miljan Čurovič.

Košičania tuho bojujú o druhé miesto v tabuľke a ak na ňom chceli zostať, museli Inter zdolať. „Ja som aj chlapcom povedal, že nie je koniec sveta, ak to nevyjde. Musíme si v prvom rade uvedomiť veci, na ktorých pracujeme. S touto silou, ktorú máme, je jedno, z akého miesta postúpime do vyraďovacích bojov. Určite by sme chceli byť druhí, ale nie je tragédia, ak to nevyjde,” priznal tréner Košíc. Jeho tímu sa podarilo prinútiť Rančíka k piatim faulom, čo bola tiež súčasť taktiky. „Tak určite, Rančík je najlepší slovenský a možno aj ligový hráč. Všetko sú to zámery, tak sa bude hrať aj v playoff. Obe mužstvá veľmi chceli vyhrať a pre divákov to bol zážitok.”

O niečo menej spokojný bol jeden z lídrov Interu Marek Kozlík. „Myslím si, že osobnosť, akou je Rado Rančík, si zaslúži omnoho väčší rešpekt naprieč celou ligovou súťažou. Nie sme na ňom závislí, ale jeho autorita v lige by mala byť väčšia. Inde je hráč jeho kalibru omnoho váženejší a mňa to mrzí,” povedal skúsený krídelník, ktorý verí, že jeho tím Košiciam prehru vráti napríklad v playoff. „Každý zápas je pre nás dôležitý. Celú sezónu ukazujeme, že sme kvalitné družstvo a máme zatiaľ iba päť prehier. Chceli sme Košiciam vrátiť prehru z pohára, žiaľ, nevyšlo to. Ak sa nám podarí s Košicami stretnúť v playoff, vrátime im to tam!”

 

Autor: Peter Zagiba

Foto: basketliga.sk