Včera sa uskutočnilo v Spišskej Novej Vsi už piate regionálne kolo mini-basketbalovej súťaže základných škôl pre deti na prvom stupni základných škôl Minibasketshow 17/18. Žiaci a žiačky si tradične zmerali svoje sily v basketbalových zápasoch a taktiež v súťažiach zručností.

Súťaže sa zúčastnili tri základné školy zo Spišskej Novej Vsi a to, ZŠ Lipová 13, ZŠ Ing. O. Kožucha 11 a ZŠ Hutnícka 16. K účastníkom sa pridali ZŠ Dr. Daniela Fischera z Kežmarku, ZŠ Akad. Jura Hronca z Rožňavy a ZŠ Komenského zo Svitu. 

Súťažiaci si najskôr zmerali sily v dvoch trojčlenných skupinách každý s každým a následne sa uskutočnili zápasy o konečné umiestnenie. Postup do finále si vybojovali ZŠ Akad. Jura Hronca z Rožňavy a ZŠ Komenského zo Svitu. Z výhry a miestenky do aprílového finále v Poprade sa nakoniec radoval zástupca zo Svitu, ktorý dokázal vo finále triumfovať v pomere 10:6.

Konečné umiestnenie:

  1. ZŠ Komenského, Svit
  2. ZŠ Akad. Jura Hronca, Rožňava
  3. ZŠ Dr. Daniela Fischera, Kežmarok
  4. ZŠ Lipová 13, SNV
  5. ZŠ Ing. O. Kožucha 11, SNV
  6. ZŠ Hutnícka 16, SNV

Marek Adamčík (spoluzakladateľ projektu): „Chcel by som sa veľmi poďakovať domácemu klubu zo Spišskej Novej Vsi za skvelú spoluprácu. Pre deti boli pripravené skvelé podmienky, aby si dnešnú športovú akciu naozaj užili. Pred nami je posledné regionálne kolo, ktoré sa odohrá v pondelok v Poprade a potom nasleduje finále, v ktorom si zmerajú sily a schopnosti víťazi všetkých regionálnych kôl.“