Mužská reprezentácia do 20 rokov prehrala v slovinskom Lašku s domácim výberom U18 v rámci prípravy na ME B-divízie o sedem bodov 77:84.

Slovinsko U18-Slovensko U20 84:77 (20-16, 25-20,22-21, 17-20)
Najviac bodov SR:
Mokráň 18, Majerčák 14, Páleník 13, Javorský 9, Zelizňák 8

Ivan Kurilla, tréner: Tieto zápasy v Slovinsku berieme ako generálku pred šampionátom B-divízie. Dnes sme hrali s A-divíznou U18 Slovinska a v zápase prvýkrát s nami hral Maroš Zelizňák, ktorý sa k tímu pripojil minulý štvrtok. To  iste platí aj o Dávidovi Javorskom, ktorý po zdravotných komplikáciách tiež nastúpil na prvý prípravný zápas.

Prvá štvrtina sa skončila rozdielom štyroch bodov pre domácich a videli sme v nej rozdiel v doskokoch, predovšetkým v aktivite na útočnom doskoku. Je vidieť, že A-divízne tímy sú v tejto štatistike úplne inde ako B-divízne. Po polčase sme vstúpili do hry s väčšou agresivitou a stiahli sme súpera na trojbodový rozdiel, ale to bolo z našej strany všetko. Zápas sme použili na zohratosť s novými hráčmi v tíme. Škoda, že do zostavy nemohol zasiahnuť Tomáš Pavelka, ktorý si spravil na rannom tréningu výron členka. V piatok nás čaká odveta proti rovnakému súperovi a v sobotu proti domácej U20.