Hráčky Good Angels Košice po roku opäť ovládli Východoeurópsku ligu (EEWBL), po triumfoch nad švédskym Udominate a domácim TTT Riga na turnaji v lotyšskej metropole dvihli znova nad hlavy cennú trofej. Po návrate do Košíc sme v krátkosti vyspovedali trénera Petra Jankoviča a kapitánku Zuzanu Žirkovú.

Jankovič: Krajšie to nemohlo byť

Pán tréner, skúste opísať emócie zo záveru zápasu v Rige…
Bolo to fantastické! Hrali sme posledný zápas v dlhodobej súťaži, finále, v ktorom bol celý čas vyrovnaný stav. V poslednej sekunde sme vďaka Morrisovej trafili trojku po akcii, ktorú sme mali presne tak dohodnutú a nakreslenú a dovolím si povedať, že tá strela bola aj s faulom. Krajší záver sme si nemohli predstaviť a všetci sme si to užili.

Dá sa po tomto triumfe hovoriť už o aktuálnej sezóne ako o úspešnej?

Čiastočne áno, keďže v EEWBL sme prešli celou súťažou bez prehry a na záver sme vyhrali v ťažkom finále práve na palubovke veľkého rivala. Zápas mal všetko, bola to dráma na palubovke a zároveň aj skvelá atmosféra v publiku.

Bola aj oslava patričná v pomere k dosiahnutému úspechu?

Po dvoch zápasoch sme nemali síl na veľké oslavy, hoci sme sa naozaj tešili. Boli sme si vonku sadnú, poradovali sme sa, ale stále musíme myslieť aj na zvyšok sezóny a mať pred playoff čisté hlavy. Extraliga sa nevyhrá sama, ešte na nás čaká práca.

Žirková: Máme dobrú formu

S akými pocitmi ste sa vrátili domov do Košíc?
Iba s tými najlepšími. Po tom závere, aký sme prežili vo finálovom zápase, to bola obrovitánska radosť. Aktuálne síce u nás prevláda únava aj z cestovania aj z náročných dvoch duelov, no dlhodobo budeme naozaj s radosťou spomínať na tento turnaj.

Bola to erupcia šťastia priamo na palubovke?
Áno, bolo to vidieť. Vyhrať celú súťaž košom v poslednej sekunde je neuveriteľné. Konečne sme mali opäť podobné pocity, ako napríklad po výhre v Slovenskom pohári takisto zo samého záveru zápasu.

Turnaj v Rige mal byť papierovo náročnejší ako ten minuloročný, ktorý ste odohrali v domácom prostredí. Potvrdilo sa to?
Potvrdilo, najmä domáci tím hnaní skvelými fanúšikmi mal obrovskú kvalitu. Riga je eurocupové družstvo, no šťastena stála na našej strane, aj my sme totiž hrali výborne. Mám pocit, že aktuálne máme naozaj dobrú formu a snáď nám vydrží do konca sezóny.

Autor: Peter Zagiba, Foto: eewbl.eu