Päť úspešných postupujúcich z regionálnych kôl po celom Slovensku si zmeralo sily počas finálového turnaja projektu SBA Minibasketshow v školskom roku 2018/2019. 

Športová hala extraligového klubu BK Inter Bratislava, ktorá nesie nový názov Eurovia Aréna, sa stala dejiskom zaujímavého doobedia plného radosti, fandenia, športu a zároveň symbolom zdravého životného štýlu, ktorý by sme radi videli u väčšiny našich detí. 

Tento ročník projektu bol určený žiakom a žiačkam základných škôl s rokom narodenia 2009 a mladším. Na piatich regionálnych kolách, ktoré sa postupne konali v Bratislave, Seredi, Žiari nad Hronom, Poprade a Ružomberku, sa zúčastnilo a do minibasketbalového šialenstva sa zapojilo takmer sedemsto chlapcov a dievčat. Rozdali sme takmer sedemsto tričiek s logom Slovenskej basketbalovej asociácie, medaily, poháre a v neposlednom rade aj financie pre lokálnych organizátorov v sume 2.000 €. Na finálovom turnaji sme deťom za ich výkony rozdali päťdesiat lôpt veľkosti 6. 

Veľmi radi by sme sa poďakovali všetkým účastníkom, školám, klubom, ktoré sa do projektu neváhali zapojiť. Tešíme sa na ďalší ročník.

Marek Adamčík (spoluautor projektu): „Cieľom projektu a SBA je okrem iného aj popularizácia basketbalu medzi deťmi a dospievajúcou mládežou. Práve projekt Minibasketshow by mal byť akousi motiváciou pre začínajúcich baskeťákov a baskeťáčky. Snažíme sa im otvoriť dvere extraligových a prvoligových hál, dávame im možnosť behať skúsiť sa vžiť do kože profesionála. V obrovskej konkurencii športov musíme my ako basketbal tuho bojovať o svoje postavenie, čím bližšie dostaneme basketbal k deťom alebo k širokej verejnosti tým ľahšie sa nám bude predierať na vrchol.“

Záverečné poradie:

  1. ZŠ J. Fándlyho – Sereď
  2. miesto: ZŠ Bystrická – Ružomberok
  3. miesto: ZŠ Ďumbierska – Banská Bystrica