To, čo generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský v minulosti viackrát avizoval, dnes nabralo reálne črty. Štrnásťnásobný slovenský šampión po ukončení sezóny definitívne uzavrie svoju činnosť. “Všetko má svoj koniec a koniec Good Angels je teraz,” povedal Daniel Jendrichovský so smútkom v hlase na dnešnej tlačovej konferencii iba pár hodín pred začiatkom prvého finálového duelu proti Ružomberku.



“V extralige budú hrať naše mladé hráčky, štafetu po nás preberie Young Angels Academy. Angels aréna však bude zrejme zatvorená ako ďalšie z košických športovísk, ktoré takto dopadli. My zrejme budeme hrať v jednej z miestnych telocviční,” dodal skúsený funkcionár, ktorý Young Angels povedie na amatérskej báze. “Samozrejme, postarám sa o maximálny a čo najkvalitnejší prístup k výchove hráčok, ale platené nebudú. Možno niektoré z tých starších budú poloprofesionálky, ale o tom ešte dnes nechcem hovoriť.”



Dôvody konca Good Angels sú už dlho zrejmé. “Opakoval som to viackrát, naposledy na predsezónnej tlačovke a nič sa, žiaľ, nezmenilo. V profesionálnom športe sa na Slovensku pokračovať nedá, zázraky sa nedejú. Nezmenil sa Zákon o športe, ani priority mesta Košice, keďže náš stánok nedostal budúcnosť. Neutekám však z boja, ostáva mi na krku 250 detí v štrnástich družstvách a im venujem celú svoju energiu. Good Angels nekrachuje, nemá dlhy ani súdne spory, je to jednoducho dávno učinené rozhodnutie, ktoré dva roky zrelo, hoci tie boli už iba nasilu,” dodal Daniel Jendrichovský.

Autor: Peter Zagiba
Foto: goodangelskosice.eu