Basketbalisti Levíc ukončili sezónu po semifinálovom vypadnutí s Prievidzou a nenapodobnia tak minulý ročník, po ktorom sa radovali z majstrovského titulu. Napriek tomu je však tréner Teo Hojč pri hodnotení sezóny pozitívny a nie je vylúčené, že zostane na klubovej lavičke aj v budúcom ročníku.

Po majstrovskom titule v minulom roku ste tentoraz získali bronz, ukončili ste sezónu s hlavou hore a hrdý na svojich zverencov?
Vzhľadom na množstvo zranení kľúčových hráčov, ale aj rozličné zmeny v kádri nielen v základnej časti, no tiež v playoff, musím byť spokojný a šťastný z toho, ako moji zverenci zvládli sezónu a tiež sériu s Prievidzou. Mnohí hráči z lavičky sa museli v krátkom čase stať lídrami a vzhľadom na situáciu to zvládli. V semifinále rozhodli iba detaily a šťastie. Nemôžem teda byť nespokojný, navyše, v sezóne sme vyhrali aj Slovenský pohár, máme ligový bronz a účasť v semifinále Alpsko-jadranského pohára.

Fanúšikovia dúfali, že sa podarí finálová účasť, liga je však nesmierne vyrovnaná…

Vyčnieva iba Inter, okrem neho tu máme päť alebo šesť tímov, ktoré majú veľkú kvalitu a vyrovnanosť kádra i finančných podmienok.

Koho z hráčskeho kádra by ste pri hodnotení sezóny vyzdvihli ako lídrov?

Samozrejme, počas celej sezóny bol lídrom pivot Nikola Gaćeša, ktorý sa vyprofiloval ako skutočná osobnosť so svojimi kvalitami, skúsenosťami aj samotnou personalitou. Vtipné je, že o túto rolu v podstate na začiatku vôbec nestál. V pohári ukázal svoje kvality Dwayne Benjamin a počítali sme s ním aj do playoff, kde mal byť rozdielový hráč, ale pre zranenie musel ukončiť sezónu predčasne. Obrovskú rolu mal aj kapitán Šimon Krajčovič, ktorý uzatváral sezónu ako náš líder a zhostil sa toho veľmi dobre.

V Leviciach ste už štyri roky, to ste azda ani neočakávali, keď ste prichádzali.

Vravia, že som tu najdlhšie slúžiaci kouč. Som hrdý na to, čo sme spolu dokázali, mám skvelý trénerský tím, manažment a sú tu aj vynikajúci vlastníci. Iba my vieme, koľko úsilia sme do toho museli vložiť a vytiahnuť Levice z dna až k titulu za tri sezóny.

Uvidíme vás na lavičke klubu aj v budúcom ročníku?

Je priskoro na takéto konštatovanie. Mám to šťastie, že sa už ku mne dostali viaceré ponuky, ale v prvom rade chcem hovoriť so zástupcami nášho klubu. Pozhovárame sa o ambíciách, podmienkach a cieľoch a potom sa rozhodneme, čo ďalej.

Peter Zagiba