Posledný domáci zápas Európskeho pohára FIBA odohrá MBK Ružomberok v Koniarni už zajtra o 17:00. Súperom našej Ruže bude český DSK Basketball Nymburk.

U súpera prehrala Ruža o jediný bod, najtesnejším rozdielom 70:71. Bol to prvý duel MBK v skupinovej fáze Európskeho pohára FIBA. Odvtedy si zverenky Juraja Suju pripísali na svoje konto len víťazstvá. Doma šokovali maďarského favorita Szekszárd a zdolali ho po výbornom výkone 65:58. Následne si poradili aj so slovinským majstrom ŽKK Cinkarna Celje, a v dramatickom stretnutí rovnako zvíťazili 77:68. Domácú púť skupinovou fázou zavŕšia zajtra o 17:00 v Koniarni proti českému Nymburku. V prípade víťazstva sa im úplne priblíži postup do osemfinále, čo by znamenalo veľký úspech.

Tréner MBK očakáva veľmi ťažký zápas, no zároveň deklaruje, že požičané chcú Češkám rozhodne vrátiť. “S každým ďalším zápasom ide o viac. Myslím si, že tento duel nemá favorita. My sme síce doma, no Nymburk nás ako jediný súper dokázal zdolať. Sme však maximálne odhodlaní zobrať si to naspäť. Rešpektujeme však vysokú kvalitu súpera, a preto si myslím, že to bude nesmierne náročné.”

Lodivod MBK verí, že jeho tím nastúpi v kompletnom zložení. “Radka Stašová má narazený sval, dostala kolenom do stehenného svalu. Verím, že keď to bude nutné, bude schopná nastúpiť už zajtra,” nádejá sa tréner Ruže. Dodáva, že Eglé Šiksniutéová je v poriadku (po nepríjemnom doskočení v sobotu proti Slovanu), na svoj prvý zápas po dlhej dobe nastúpila uplynulý víkend aj Lucia Kelčíková.

MBK Ružomberok – DSK Basketball Nymburk (Európsky pohár FIBA): streda 28.11. o 17:00, ŠH Koniareň. Vstupné: 3,00 / 2,00 eur (zľavnené).

Zdroj: mbkruzomberok.sk

Foto: Rudolf Maškurica