Na prvý zahraničný angažmán v maďarskom Cegléde sa teší tréner Peter Jankovič. Po tom, čo Good Angels Košice doviedol k pätnástemu majstrovskému titulu, sa existencia tohto klubu skončila, a preto sa rovnako ako jeho zverenky Jankovič obhliadal za novou výzvou.

Cegléd ma oslovil ako prvý. Je to ambiciózny klub, v ktorom chcú pracovať koncepčne. Sám som nechcel rúbať príliš vysoko, nemáme prehnané ciele, ale okrem maďarskej ligy sa predstavíme aj v Európskom pohári FIBA,“ povedal pre denník košice:dnes Peter Jankovič.

Po podpise dvojročného kontraktu s ročnou opciou má Jankovič voľnú ruku pri skladaní kádra, z cudziniek zostala v Cegléde iba Jelena Maksimovičová. Je škoda, že sa z Maďarska neozvali trošku skôr, pokúsil by som sa do klubu dotiahnuť Annu Jurčenkovú aj Barboru Bálintovú. Už však bolo neskoro, mali podpísané v Gdyni. Rozmýšľal som aj nad Terezou Páleníkovou, ale družstvo potrebuje predsa len o niečo skúsenejšie legionárky,“ dodal Peter Jankovič.

Na trénera reprezentačnej šestnástky čakajú v lete najprv majstrovstvá Európy v Podgorici, k družstvu Celgédu sa pripojí v závere augusta.

Autor: Peter Zagiba

Foto: goodangelskosice.eu