Na druhý turnaj Európskej basketbalovej ligy žien (EWBL) cestujú hráčky Young Angels Košice do ruského Rostova na Done, kde v sobotu podvečer vyzvú domáce družstvo a v nedeľu ráno si zmerajú sily s kazašskou Astanou.

Je to síce nahustené, ale práve preto hráme túto súťaž, aby hráčky nabrali skúsenosti po všetkých stránkach. Ak raz chcú hrať basketbal vo veľkých zahraničných súťažiach, toto im dá veľa, pretože taký je trend,“ povedal na margo zápasového programu v Rostove asistent trénerky Zuzany Žirkovej Radko Dvorščák.

Na prvom októbrovom turnaji v lotyšskom Daugavpilse Košičanky zdolali všetkých troch súperov, Ostravu, Pécs aj Cmoki Minsk a o stopercentnú bilanciu sa pokúsia aj tentoraz, hoci najmä zápas s Rostovom môže byť mimoriadne náročný. Pozeráme sa predovšetkým na seba. Zaujíma nás, s akým nasadením naše hráčky nastúpia, ako splnia taktické pokyny a či ukážu srdce. Ak áno, výsledok nie je podstatný,“ dodal Radko Dvorščák.

Optimizmom je po vydarenom úvode sezóny naplnená aj pivotka Beáta Jassová. Veríme si, vieme, že môžeme zdolať každého súpera. Stúpa nám herné sebavedomie a tieto turnaje sú pre nás neskutočnou skúsenosťou,“ poznamenala opora Young Angels, ktorá si ruskú zimu nevychutná, keďže program Košičaniek je striktný. Uvidíme asi len halu a hotel, odohráme dva zápasy a ideme domov. Možno stihnem kúpiť aspoň matriošky,“ usmiala sa Beáta Jassová.

Program Young Angels na turnaji v Rostove:

sobota, 1. december: Young Angels – Rostov na Done (17.00)
nedeľa, 2. december: Young Angels – Astana Tigers (10.00)

Autor: Peter Zagiba

Foto: Peter Jesenský