Slovenský reprezentant Andre Jones zostáva pôsobiť v Taliansku, 28-ročný rozohrávač sa dohodol na kontrakte s druholigovým celkom Aurora Jesi.

Jones prichádza do ambiciózneho klubu, ktorý by sa po trinástich rokoch opäť rád prebojoval medzi taliansku elitu. V predchádzajúcej sezóne obsadila Aurora ôsmu pozíciu, v play off stroskotala v štvrťfinále. „Toto leto bolo pre mňa dobré, tuším som mal najviac ponúk. Moja agentúra odviedla výbornú prácu pri mojej prezentácii rôznym klubom na rôznych úrovniach. Jesi vyšla ako najlepšia možnosť z pohľadu peňazí a tiež pozície, teda časti, ktorej som sa najviac obával v aktuálnom bode mojej kariéry. Predchádzajú sezónu to nebolo ono, preto mojim cieľom bude ukázať klubom na najvyššej úrovni, že viem hrať na takomto leveli, podobne ako tomu bolo v Prievidzi a vo VTB lige. Túto sezónu v talianskej A2 lige postupujú tri celky ďalej, ale päť zostupuje, preto je v hre mnoho vecí. Tímy dávajú seriózne ponuky kvalitným basketbalistom, z tohto pohľadu bude táto sezóna skvelou skúsenosťou. Teším sa z môjho rozhodnutia a už sa nemôžem dočkať, keď prídem do Jesi,“ povedal nám reprezentačný rozohrávač.

Predchádzajúcu sezónu bol Jones súčasťou talianskej elity, na kontrakte sa dohodol s Fiatom Turín. V nabitej konkurencii to nemal ľahké, ale svoje herné kvality dokázal ukázať v ligových zápasoch a tiež aj v Európskom pohári (Eurocup). V Serii A odohral 25 stretnutí s priemerom 7,2 bodu a 1,6 doskoku na zápas, v Európskom pohári zasiahol do 16 zápasov, priemerne dával 3,3 bodu. S klubom sa mu však podarilo získať Taliansky pohár. „Som veľmi šťastný, že hráč ako Jones, prijal našu ponuku. Bude na ňom veľká zodpovednosť, aby nám pomohol dosiahnuť naše ciele. Nemôžem sa už dočkať toho, kedy s ním začnem pracovať,“ komentoval jeho angažovanie tréner Aurory Damiano Cagnazzo.

Jones by mal patriť k ťahúňom tímu, keďže regule druhej najvyššej súťaže umožňujú mať v tímoch len dvoch zahraničných basketbalistov. Vo svojom novom pôsobisku bude mať aj naďalej svoje tradičné číslo – 21. Naturalizovaný Slovák si v lete po ročnej prestávke opäť na seba navliekol aj reprezentačný dres, výberu trénera Ivana Rudeža dopomohol k víťazstvu 88:83 nad Švajčiarskom v záverečnom súboji predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2021. Bývalý hráč Prievidze bol ústrednou postavou duelu, s 22 bodmi bol najlepším strelcom slovenského tímu, okrem toho zaznamenal aj päť doskokov a sedem asistencií.

Autor: Michal Duchovič

Foto: aurorabasket.it