V piatok, už o deviatej ráno, nastúpia basketbalisti Interu Bratislava v estónskom hlavnom meste Tallin na štvrťfinálové stretnutie European Youth Basketball League. Práve súboj žlto-čiernych s domácim TalTech, teda družstvom Tallinskej technickej univerzity, odštartuje nabitý program superfinále EYBL kategórie do 20 rokov.

Interisti pod vedením trénera Karola Wimmera zamierili do dejiska vo štvrtok. Do Pobaltia cestovala desiatka hráčov v zložení Matúš a Timotej Malovcovci, Martin Koller a jeho menovec Daniel Koller, Juraj Minarovjech, Lukáš Luttmerding, Róbert Hudec, Martin Pospíšil, Jakub Krč a Viliam Ďurečko. Účasť si slovenský tím vybojoval vďaka druhému miestu na marcovom regionálnom finále v Budapešti. Už samotnú účasť je možné považovať za úspech, ale teraz môže naša mladá partia dosiahnuť ešte prenikavejšie výsledky.

Ako sme spomenuli, žlto-čierni zasiahnu do diania už v piatok ráno. Ďalší program Bratislavčanov sa bude odvíjať od toho, ako si poradia s prvým súperom. Keď sme sa pýtali trénera Wimmera, čo si od turnaja interisti sľubujú, skonštatoval: „Nemám prehnané očakávania. Prínosom jednoznačne bude konfrontácia s iným štýlom basketbalu, než na aký sme zvyknutí. Nepochybujem, že to bude tvrdá. Pre nás to však bude ďalšia nová skúsenosť. Sám som zvedavý, ako obstojíme na tejto úrovni. Na superfinále budeme zrejme najmladším družstvom. Chceme uhrať čo najlepšie výsledky a čo najlepšie obstáť, ale je tu veľa otáznikov, takže uvidíme…“

V prípade, ak interisti v piatok ráno uspejú, zahrajú si ďalší zápas o piatej popoludní, keď nastúpia proti lepšiemu z dvojice, ktorú tvorí fínsky celok JBA Gradia Jyväskylä a ďalší estónsky zástupca Keila BS. Ak by v prvom meraní síl zaváhali, nastúpia už o hodinu a pol skôr proti zdolanému zo spomínanej dvojice.

V sobotu sú na programe semifinálové duely a zápasy o umiestnenie. V nedeľu o desiatej dopoludnia sa hrá o bronz, finále príde na rad na pravé poludnie.

Autor článku: BK Inter Bratislava, www.bkinter.sk