Deviaty ročník ankety Športová osobnosť Košíc sa opäť niesol aj v znamení oceňovania basketbalistov. Po tom, čo minulý rok získala sošku pre absolútneho víťaza ŠOK 2016 Zuzana Žirková z Good Angels, tentoraz sa do top desiatky ocenených laureátov dostali jej klubová spoluhráčka Anna Jurčenková a takisto Stanislav Baldovský z KB Košice. Absolútnou víťazkou sa stala diaľková plavkyňa Zuzana Jusková, ktorá ako prvá Slovenka preplávala La Manche.

„Ako Prešovčanka si o to viac vážim, že som ocenená v Košiciach,” usmievala sa na pódiu pri preberaní sošky Anna Jurčenková a obkolesená novinármi neskôr dodala: „Verím, že na budúci rok tu uvidím znova nejakú basketbalistku z Košíc a veľmi držím palce mladým dievčatám, aby naplnili svoj talent a boli v budúcnosti ocenené. Náš šport to potrebuje.”

Rovnako veľmi potešený bol aj Stanislav Baldovský. „Je to pre mňa obrovská pocta, keďže som zo Spišskej Novej Vsi, ale moje športové výkony ocenili tu v Košiciach. Ďakujem všetkým, ktorí ma sem vybrali a beriem to aj ako záväzok do budúcna, aby som ešte viac na sebe pracoval,” usmieval sa Baldovský, ktorému možno pomohla k oceneniu aj pozícia reprezentačného kapitána, keďže majstrovský titul s KB Košice nezískal. Každopádne, aj keby ho vyhral, na trofej pre absolútneho víťaza by si netrúfal. „To určite nie, lebo čo dokázala Zuzana Jusková, je neuveriteľné. Ja som preplával akurát tak svoje štúdiá a nanajvýš Senecké jazerá,” dodal dobre naladený Stano Baldovský.

Autor: Peter Zagiba

Foto: kbkosice.sk