Jej svet, jej pravidlá! Alebo ak chcete, tak v originálnom anglickom znení „Her world, her rules“, je hlavný motív celoeurópskej kampane FIBA, ktorá si kladie za cieľ popularizovať ženský, resp. dievčenský basketbal. No a dorazila k nám výborná správa, grant v rámci tejto kampane totiž získala aj Slovenská basketbalová asociácia.

Veľmi nás to teší,“ povedal koordinátor projektu Marek Adamčík na margo získaného grantu a pokračoval: Keďže ženský basketbal mal vždy na Slovensku výsadné postavenie, bude snahou tohto prvého ročníka naštartovať procesy tak, aby sa opäť stal zaujímavým športovým odvetvím pre dievčatá po celom Slovensku.“

SBA pripravila na úvod spomenutého prvého ročníka projektu špeciálny web https://old.slovakbasket.sk/her-world-her-rules/ – určený pre dievčatá a najmä rodičov, ktorí by mali záujem prihlásiť svoju dcéru na basketbal vo svojom okolí.

Systém stránky je veľmi jednoduchý. Na základe polohy si rodič nájde najbližší ženský basketbalový klub vo svojom regióne. Tento web bude zároveň slúžiť aj ako prezentácia jednotlivých ženských basketbalových klubov na celom Slovensku. Doménami webu sú rýchly prístup, dobrá informovanosť, prepojenie na klubové weby a komunikácia.

Grantový program

Okrem podpory mladých nádejných basketbalistiek je súčasťou kampane aj grantový program pre ženské basketbalové kluby. Projekt popularizácie ženského basketbalu v rámci tohto programu odštartujeme už počas blížiaceho sa Slovenského pohára žien. Súčasťou atraktívnej promo kampane budú okrem iného aj motivačné videá v podaní úspešných slovenských reprezentantiek.