Z Francúzska ide (opäť) do Maďarska

Členka širšieho kádra slovenskej basketbalovej reprezentácie žien Katarína Tetemondová bude vo svojej športovej kariére pokračovať u našich južných susedov. „Podpísala som zmluvu na jednu sezónu s klubom PEAC Pécs,“ prezradila nám 29-ročná Poradčanka, čo znamená, že v Maďarsku bude hrať druhý raz po sezóne 2013/14, keď obliekala dres Euroleasingu Šopron.

Ona sama sa rozlúčila s Francúzskom, kde pôsobila v uplynulom ročníku v klube Hainaut Basket Saint-Amand, ale len do druhej polovice februára. „Nepríjemný pád na chrbát mi predčasne ukončil sezónu a potom som sa dlhší čas liečila. Teraz som už, našťastie, v poriadku. Trénujem doma v Poprade, v Pécsi sa mám hlásiť v polovici augusta. V mojom novom tíme chcem byť skutočnou posilou,“ pridala 186 cm vysoká krídelníčka.

Okrem začiatkov v rodnom Poprade bola na Slovensku dlho známa ako opora Ružomberka i členka reprezentácie. Po spomenutej jednej sezóne v Šoprone hrala v zahraničí aj v IMOS-e Brno (2014/15), opäť v Ružomberku, neskôr španielskom Manne Filter Zaragoza (2016/17) a naposledy v spomenutom francúzskom družstve. PEAC Pécs, jej nový klub, skončil v silnej maďarskej lige naposledy na 7. mieste.

Článok vyšiel v denníku Šport 20. júna 2018

Autor: Tomáš Grosmann 

Foto: regeneracomsports.com