Smutná správa pre slovenský mužský basketbal sa objavila na sklonku uplynulého týždňa. Ako informuje denník Šport vo svojom sobotňajšom vydaní, Američan so slovenským pasom Kyle Kuric, ktorého SBA vo februári vyhlásila za najlepšieho basketbalistu Slovenska 2018, nepomôže v lete reprezentácii SR v zápasoch predkvalifikácie ME 2021 proti Rumunsku a Cypru.

„V budúcnosti by som si ešte niekedy rád obliekol dres slovenskej reprezentácie, ale toto leto to nebude. Narodilo sa nám dieťa, klubová sezóna mi bude trvať až do júna. Nemal by som vôbec čas na rodinu, ak by som šiel hrať ešte predkvalifikáciu,“ cituje spomenutý zdroj 29-ročného rodáka z americkej Indiany. V súčasnosti oblieka 193 cm vysoký Kyle Matthew Kuric dres španielskeho klubu FC Barcelona, ktorý štartuje aj v Európskej lige a je na prvom mieste v najvyššej súťaži v krajine na Pyrenejskom polostrove.

„Mrzí nás, že Kyle Kuric zrejme nebude v lete hrať za Slovensko, hoci sme sa ešte úplne tejto možnosti nevzdali. Pokúsime sa obsadiť miesto v kádri pre naturalizovaného cudzinca nemenej kvalitným basketbalistom, ak Kuricova účasť definitívne padne. A súčasne veríme, že všetci ďalší naši hráči pochopia dôležitosť predkvalifikácie ME a budú v lete z plných síl bojovať v tíme Slovenska pod vedením nového trénera Žana Tabaka,“ vyjadril sa k tejto aktuálnej téme koordinátor mužských a chlapčenských reprezentácií SBA Michal Ondruš.          (tg)