Levickí Patrioti zostávajú aj naďalej jediným nezdolaným tímom v aktuálnom ročníku Alpsko-jadranského pohára. V úvodnom zápase štvrťfinále zvíťazili na palubovke slovinského tímu KK Šenčur GGD 77:63.

Úvodný diel štvrťfinále sa začal opatrne, skóre síce otvoril po trestnom hode Bojanovský, ale Šencur odpovedal šiestimi bodmi za sebou. Patrioti sa nenechali zaskočiť takýmto vývojom, čoho dôkazom je bodová šnúra 10:0. Strelecky nevýraznú prvú štvrtinu napokon vyhrali Levičania 14:11. V druhej perióde to bol oveľa ofenzívnejší basketbal, zverenci trénera Tea Hojča pritlačili v obrane a po úspešných strelách z väčšej vzdialenosti viedli v piatej minúte tejto časti už 29:19. Lenže súper sa doťahoval trojbodovými pokusmi. Posledné slovo v prvom polčase ale hostia, Kurbas upravoval s klaksónom na 46:37 z pohľadu jeho tímu.

Dobré tempo sa prenieslo aj do diania po prestávke, levický náskok totiž neustále narastal. Domáci basketbalisti sa trápili hlavne v defenzíve, v ofenzíve sa už nemohli spoľahnúť ani na streľbu za tri body. Patrioti naproti tomu nepoľavili z nastoleného trendu, pred záverečnou 10-minútovkou mali už 18-bodový náskok. V nej už nepripustili žiadnu dramatizáciu, bez väčších problémov dokráčali k cennej výhre. Levice pôjdu do odvety so 14-bodovým náskokom, nad Šenčurom vyhrali 77:63.

KK Šenčur GGD (Slov.) – BK Levickí Patrioti 63:77 (11:14, 26:32, 11:20, 15:11)

Šenčur: Rizvič 10, Gorjanc 7, Rebec 5, Pavič a Sajevic po 4 (Pavkovič 11, Martinčič 10, Blair, Koljevič a Varagič po 4)

Levice: Bojanovský a Vašl po 13, Kurbas 12, Mijovič 6, Krajčovič 0 (Žiak 21, Djurič a Sims po 5, Bachan 2)

TH: 18/10 – 17/10, Fauly: 20 – 23, Trojky: 9 – 5, Rozhodovali: Poljanšek, Grbič, Milanovič (všetci Slov.), 50 divákov.

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: „Po väčšinu zápasu som bol spokojný s defenzívou, hlavne v prvom polčase a v tretej štvrtine. Na konci zápasu trošku stratili chalani koncentráciu, ale za tým treba hľadať náš náskok. Treba však povedať, že sme odohrali dobré stretnutie a som šťastný, že sme vyhrali na palubovke súpera. Teraz musíme zopakovať v Leviciach ešte jeden dobrý zápas. Bude dôležité, ako k nemu pristúpime po mentálnej stránke. Ak budeme len brániť náskok, tak to nemusí dopadnúť dobre. Musíme vyhrať ešte jeden zápas.“

Milan Žiak, hráč Levíc: „Pripravovali sme sa na ťažký zápas. Vedeli sme, že Šenčur má skúsené družstvo s veľmi dobrými a skúsenými hráčmi. Na druhej strane, vedeli sme tiež, že majú starších hráčov ako my. Chceli sme ísť cez rýchly protiútok. Myslím si, že v druhom polčase sa nám to darilo. V prvej časti sme dali niektoré ťažké strely, čím sme sa udržali. V druhom polčase sme viac zabrali do protiútokov, to rozhodlo. Dali sme ľahšie koše, spravili sme si náskok a potom sa už hralo dobre.“

Autor: Michal Duchovič, zdroj: basketliga.sk

Foto: Lukáš Droppan