Slovenský zástupca sa v superfinále Európskej mládežníckej ligy (EYBL) nestratil, basketbalisti ŠBK Junior Levice ako organizátor turnaja obsadil napokon tretie miesto. Celkovým víťazom turnaja sa stal výber Gruzínska.

Výsledky superfinále EYBL:

štvrtok

Levice na úvod víťazne, Oxygen zdolali rozdielom jediného košu

V otváracom dueli turnaja nastúpil domáci celok proti víťazovi základnej časti. Skóre otvoril síce Danielič, ale v ďalšom priebehu sa dostalo do vedenia talianske družstvo, keď využívalo chyby súpera. Levičania sa však aj napriek tomu dokázali držať na dostrel, hlavne strelecky aktívny Adámik im po prvej štvrtine zabezpečil tesné vedenie – 16:15. Druhú 10-minútovku otvoril lepšie Oxygen, osembodovou šnúrou sa dostal do vedenia. Lenže domáci opäť zabrali a ešte do polčasovej prestávky otočili stretnutie na svoju stranu. Po 20 minútach napokon ŠBK viedlo 29:28.

Zverenci trénera Mareka Juríka mali výborný vstup aj do druhej časti, v úvodných 90 sekundách zaznamenali sedem bodov za sebou. Lenže Taliani takmer okamžite odpovedali na trhák a dokonca sa dokázali sa dostať aj do vedenia. Pred poslednou periódou viedol Oxygen 51:46. Hráči ŠBK nevzdávali boj o výhru, zodpovedným doskakovaním a obranou dokázali šesť minút pred koncom vyrovnať na 57:57. Potom však dali sedem bodov za sebou a vedenie už do konca nespustili z rúk. Taliani ešte zdramatizovali koncovku, ale Volárik premenil jeden trestný hod, ktorý bol napokon rozhodujúci.

Oxygen Orange 1 – ŠBK Junior Levice 63:65 (15:16, 13:13, 24:17, 11:19)

Oxygen: Da Campo 13, Bargnesi 11, Filoni 10, Seck 7, Izzo 0 (Gajic 13, Ragagnin 5, Pianegonda 4, Bizzotto, Borsetto, Bovo, Tersillo 0)

Levice: Adámik 15, Danielič 11, Slaninka a Zigo po 6, Da. Špaňo 0 (Volárik 22, Lukniš 4, Chaban 1, Hrnčír a Dom. Špaňo 0)

TH: 20/9 – 29/15, Trojky: 4 – 4, Fauly: 23 – 24, Rozhodovali: Kurpaš, Obertová, Uhrin

Povedali po zápase:

Niccolo Filoni, hráč Oxygen: „Začali sme veľmi dobre, v obrane sme hrali dobre. Potom sme však stratili z intenzity, v tretej a štvrtej štvrtine sa znížila naša úspešnosť streľby. Levice dobre bránili, strieľali dobre.“

Marek Jurík, tréner Levíc: „Nečakané víťazstvo, keďže Oxygen je jeden z favoritov celej súťaže. Som príjemne prekvapený aj napriek tomu, že mali veľa útočných doskokov, ale ustrážili sme na streľbe za tri body, ktorá sa im až tak nedarila. Som rád, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Musím chlapcov pochváliť za bojovnosť.“

Samuel Volárik, hráč Levíc: „Bol to zápas vo veľkej intenzite, plný emócií a veľmi ťažký. Myslím si, že sme dobre a tvrdo hrali v obrane, preto sme aj zvíťazili.“

piatok

Oxygen s prvou výhrou na turnaji

Oxygen začal aktívnejšie, pod košom sa darilo Filonimu a už po troch minútach viedol 6:1. Fehérvár dokázal doťahovať, lenže súperovi nechával až pričasto voľné pozície na trojkovom oblúku. Taliansky celok postupne získaval kontrolu nad zápasom, v ôsmej minúte viedol dokonca 21:11. Maďari sa v druhej štvrtine dostali späť do zápasu, keď dokázali zmazať takmer celé manko. Lenže taliansky tím opäť odpovedal trojkami, ktoré im po prvom polčase vyniesli vedenie 38:33.

Po prestávke to bola v úvode vyrovnaná bitka, ale opäť sa opakoval scenár z prvého polčasu. Taliani totiž premieňali, zatiaľ čo maďarský celok sa herne trápil. Oxygen sa opäť dostal do dvojciferného trháku, ktorý dlho držal. Alba zabrala v záverečnej 10-minútovke, ale ich tlak súper v správnej chvíli zastavil. Aj preto nebola koncovka dramatická, Oxygen dokráčal pohodlne k prvému víťazstvu na turnaji.

Alba Fehérvár – Oxygen Orange 1 75:82 (13:21, 20:17, 16:22, 26:22)

Fehérvár: Nshimba 19, Polster 11, Papp a Mi. Takács po 8, Lukács 5 (Takács 11, Lévi 7, Szűcs 6, Balsay a Kuttor 0)

Oxygen: Izzo 12, Filoni 9, Bargnesi 6, Borsetto a Da Campo po 2 (Gajič 11, Bovo a Seck po 10, Tersillo 8, Pianegonda a Ragagnin po 6, Scalco 0)

TH: 44/22 – 16/9, Fauly: 20 – 33, Trojky: 7 – 11, Rozhodovali: Kurpaš, Obertová, Uhrin

Povedali po zápase:

Martin Trakács, hráč Fehérváru: „V prvom rade by som chcel pogratulovať súperovi k víťazstvu. Bol to náročný zápas, na palubovke sme odovzdali maximum, ale bohužiaľ, minuli sme veľa trestných hodov. Snažili sme pressovať po celej palubovke, ale úspešnosť trestných hodov nám zmarila šance na výhru v tomto zápase.“

Andrea Bargnesi, hráč Oxyenu: „Bol to veľmi dobrý zápas, dobre sme behali po ihrisku. Darila sa nám streľba za tri body. V poslednej štvrtine klesla naša úspešnosť streľby, za čím treba vidieť kvalitu nášho súpera. V závere sme však premenili kľúčové strely.“

 

Gruzínci so suverénnym vstupom do turnaja

Druhý súboj v rámci druhého hracieho dňa nepriniesol v prvej štvrtine priveľa basketbalovej krásy. Poliaci boli basketbalovejší a takticky vyspelejší, Gruzínci na druhej strane neboli príliš disciplinovaní. V hre ich však držala bodová produkcia Purtškvanidzeho. Aj preto skončila prvá perióda 20:17 v prospech Radomu. V druhej štvrtine sa karta diametrálne obrátila, gruzínsky výber sa začal presadzovať ľahkou hrou. Výsledkom bola bodová šnúra 20:4 a napokon polčasové vedenie 40:27.

Ani prestávka nezmenila nič na obraze hry, Gruzínci boli fyzicky dominantnejší a čoraz rýchlejšie získavali kontrolu nad zápasom. Ešte počas tretej štvrtiny sa ich vedenie prehuplo cez 20-bodovú hranicu. Záverečná 10-minútovka sa už len dohrávala, oba celky tak dostal priestor aj hráčom z lavičky. Výber Gruzínska tak získal zatiaľ najjasnejšie víťazstvo na turnaji.

Výber Gruzínska – Rosa Radom 90:59 (17:20, 23:7, 27:16, 23:16)

Gruzínsko: Korsantia 18, Purtškvanidze 17, Apchazava 10, Lolišvili 6, Leonidze 2 (Tsirikidze 13, Gaphrindašvili 11, Alavidze 8, Fevadze 4, Japaridze 1)

Radom: Ziolko 16, Waniewski 11, Tyszka 9, Krakowiak a Rojek po 7 (Czapla 5, Kwandrans a Walski po 2, Lis, Sowa a Wydra 0)

TH: 20/12 – 27/13, Fauly: 28 – 18, Trojky: 8 – 4, Rozhodovali: Kurpaš, Obertová, Uhrin

Povedali po zápase:

Vladimer Purtškvanidze, hráč Gruzínska: „Myslím si, že to bol pre nás veľmi dôležitý zápas. Náš tím sa pripravuje na majstrovstvá Európy, preto je našim cieľom svedomitá príprava na tento turnaj. Rosa Radom je veľmi kvalitný tím.“

Mikolaj Krakowiak, hráč Radomu: „Mali sme dobrý vstup do tohto zápasu, ale potom sme sa zosypali. Súper mal mnoho vysokých hráčov, z toho pramenili útočné doskoky, s ktorými sme mali problém.“

 

Druhý triumf pre Levice

Basketbalisti ŠBK Junior Levice zvládli aj druhý zápas na superfinále Európskej mládežníckej basketbalovej ligy (EYBL), maďarský Alba Fehérvár zdolali po koncentrovanom výkone 71:63.

Pre domáci tím sa stretnutie nemohlo lepšie začať, hneď v úvode viedli 8:0. Dobrou energiou a obranou mali navrch, ale postupom času sa začala presadzovať aj Alba. Šnúrou 12:2 otočili zápas na svoju stranu a po prvej štvrtine viedli najtesnejším možným rozdielom 15:14. Fehérvár pokračoval v nastolenom trende, v úvode druhej 10-minútovky zaznamenal osem bodov za sebou a v jednom momente viedol 23:14. ŠBK však pomohol time out, po ňom zmenili svoj herný prejav a šesťminútový úsek vyhrali 20:6. Do šatní napokon šli zverenci trénera Mareka Juríka za vedenia 34:29.

Levičania nadviazali na druhú štvrtinu, v tretej časti hrali koncentrovane a postupne si budovali čoraz väčšie vedenie. Už po troch minútach bolo dvojciferné, základom k tomu bol kolektívny výkon hráčov. Aj preto pred záverečnou štvrtinou vyzerala nádejne šanca na triumf, domáci tím viedol 55:45. Hráči ŠBK dlho kontrolovali náskok a aj tempo hry, akurát v závere prišiel trojkový nápor Alby. 55 sekúnd pred koncom stiahli na štyri body, ale koncovku si už Levice ustrážili a získali tak druhú výhru na turnaji.

ŠBK Junior Levice – Alba Fehérvár 71:63 (14:15, 20:14, 21:16, 16:18)

Levice: Adámik 15, Danielič a Zigo po 11, Slaninka 7, Dan. Špaňo 4 (Volárik 11, Lukniš 9, Chaban 3, Hrnčír 0)

Fehérvár: Takács 15, Polster 12, Papp 11, Nshimba 10, Levi 0 (Lukács 8, Balsay 5, Szűcs 2, Kuttor a Trakács 0)

TH: 16/10 – 17/9, Fauly: 19 – 16, Trojky: 7 – 8, Rozhodovali: Šarišský, Zajačik, Cibulka

Povedali po zápase:

Marek Jurík, tréner Levíc: „Chvalabohu, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Bolo skvelé, že sa nám podarilo ustrážiť vysokých hráčov a Nshimba mal len jeden útočný doskok. To bol asi taký kľúč k úspechu. Priklonilo sa k nám aj trochu šťastia, keď sme mali trafiť, tak sme trafili. Opäť sme dostali len niečo vyše 60 bodov, takto sa dajú vyhrávať zápasy. Uvidíme, čo bude zajtra. Ideme skúsiť zabojovať o víťazstvo.“

Daniel Špaňo, hráč Levíc: „Myslím si, že to bol výborný zápas. Vždy je dobré hrať proti takýmto tímom, snažia sa vydať zo seba to najlepšie. Som šťastný, že sme vyhrali a môžeme ísť do ďalšieho dňa s dvoma výhrami.“

István Papp, hráč Fehérváru: „V prvom rade by som chcel zablahoželať súperovi k víťazstvu. Mali sme hluché chvíľky, kedy sme sa prestali koncentrovať. Súper nám dával trojky, naša obrana bola veľmi zlá.“

 

Radom na záver dňa s triumfom

Oxygenu patrila úvodná štvrtina, po slabšom rozjazde sa rozbehli do bodovej šnúry a v deviatej minúte viedli dvojciferným rozdielom 19:9. Radom však v koncovke zabojoval a manko stiahol na prijateľných sedem bodov. V druhej 10-minútovke sa zmenil diametrálne obraz hry, Poliaci dokázali totiž otočiť stretnutie na svoju stranu a ešte do polčasu sa dostať do 10-bodového náskoku – 44:34.

Po prestávke pokračoval podobný priebeh, hráči Radomu mali jasne v rukách priebeh stretnutia. Ich náskok sa neustále zvyšoval, pred záverečnou periódou ho navýšili na 19 bodov. Taliansky tím úplne rezignoval na obrat, keďže v štvrtej štvrtine dovolil súperovi bodovú šnúru 15:2. Záverečné minúty sa dohrávali v pokojnom tempe, poľské družstvo dokráčalo k pohodlnému triumfu.

Rosa Radom – Oxygen Orange 1 86:59 (16:23, 28:11, 23:14, 19:11)

Radom: Rojek 19, Ziolko 14, Waniewski 13, Tyszka 8, Krakowiak 7 (Lis 15, Walski 8, Kwandrans 2, Czapla a Sowa 0)

Oxygen: Gajič 8, Bargnesi 3, Da Campo a Filoni po 2, Bovo 0 (Seck 10, Pianegonda a Ragagnin po 9, Borsetto 7, Izzo 6, Tersillo 3, Bizzotto 0)

TH: 38/20 – 9/2, Fauly: 14 – 28, Trojky: 6 – 11, Rozhodovali: Šarišský, Zajačik, Cibulka

Povedali po zápase:

Szymon Walski, hráč Radomu: „Vyhrali sme tento zápas. Kľúčom bola zlepšená obrana v druhej štvrtine a zlepšená streľba.“

Leonardo Da Campo, hráč Oxygenu:Neboli sme dostatočne efektívni v streľbe za tri body. Mali sme problémy s útokom do ich zóny. Zápas sme síce prehrali, ale so svojim výkonom som spokojný.“

 

sobota

Gruzínci aj naďalej bez zaváhania

Gruzínci opäť nezachytili úvod stretnutia, najskôr prehrávali 0:5, neskôr v siedmej minúte dokonca 6:16. Od súpera dostávali lekciu z efektivity, ale Korsantia bol takmer na nezastavenie. Aj preto napokon Oxygen vyhral prvú štvrtinu len tesne 21:19. Opäť sa však ukázala silná druhá štvrtina gruzínskeho celku, svojou fyzičnosťou a hrou pod košom otočili zápas na svoju stranu. Z dvojciferného manka v prvej štvrtine bolo po prvom polčase napokon dvojciferné vedenie – 46:32.

Talianske družstvo dalo po prestávke priestor menej vyťaženým hráčom, keďže súper bol jasne nad ich sily. Manko sa tak postupne prehuplo cez 20-bodovú, ale aj 30-bodovú hranicu. Záverečná štvrtina sa hrala v pokojnom duchu, Gruzínci si tak postrážili ďalšiu výhru na turnaji.

Oxygen Orange 1 – Výber Gruzínska 55:92 (21:19, 11:27, 10:27, 13:19)

Oxygen: Gajič 12, Seck 7, Izzo 5, Bargnesi 4, Da Campo 2 (Ragagnin 9, Pianegonda 7, Tersillo 3, Bizzotto, Borsetto a Bovo po 2, Scalco 0)

Gruzínsko: Korsantia 24, Apchazava 10, Leonidze a Purtškvanidze po 8, Tsirikidze 4 (Lolišvili 16, Alavidze 14, Gaprindašvili 6, Japaridze 2)

TH: 14/9 – 34/24, Fauly: 23 – 12, Trojky: 6 – 8, Rozhodovali: Šarišský, Zajačik, Uhrin

Povedali po zápase:

Nemanja Gajič, hráč Oxygenu: „Bol to pre nás veľmi dobrý zápas, dali nám lekciu z toho, ako sa hrá basketbal. Súper bol oveľa silnejší a fyzickejší, špeciálne v priestore pod košom. Pre nás to však je dobré stretnutie, radi by sme hrali proti podobným tímom.“

Giorgi Korsantia, hráč Gruzínska: „Pre nás ťažký zápas, pretože taliansky tím hral mimo priestoru pod košom a veľa strieľal za tri body. Bolo náročné brániť perimeter, keďže to bol s tím s veľkou energiou. Fyzicky to nebolo ľahké, sme už totiž aj unavení. Teraz sa musíme dať dokopy, večer nás totiž čaká domáci celok.“

 

Radom na ceste za medailou

Poľský zástupca vstúpil do zápasu nesmierne sebavedomo, hneď na úvod otvoril šnúrou 10:0, z toho sa o deväť bodov tímu postaral Waniewski. Fehérvár dlho nevedela nájsť recept na ich hru, na každý jeden sa ťažko nadreli. Výbornú prvú štvrtinu Radomu uzatvoril trojkou s klaksónom Lis, upravoval ňou skóre zápasu na 27:8. V druhej 10-minútovke sa trochu priostrilo, z čoho rezultovalo rozkúskovanie hry. Alba sa na malý moment spamätala, keď sa pustila do sťahovania manka, ale prvý polčas zostal jasne v réžii Poliakov, keď viedli 51:26.

V druhom polčase sa hra vyrovnala, lenže manko maďarského celku už bolo príliš vysoké. Chvíľkami sa snažili urobiť niečo so zápasom, hráči Radomu však nepripustili žiadnu dramatizáciu. Aj preto sa v štvrtej perióde len kozmeticky upravovalo skóre. Poľský celok tak zaznamenal druhú výhru na turnaji a je na najlepšej ceste za pódiovým umiestnením.

Alba Fehérvár – Rosa Radom 62:102 (8:27, 18:24, 21:22, 15:29)

Fehérvár: Polster 10, Mi. Takács 9, Papp 5, Levi 3, Nshimba 2 (Ma. Takács 8, Balsay 7, Nagy, Kuttor a Szűcs po 5, Lukács 2, Szabó 1)

Radom: Waniewski 25, Ziolko 18, Rojek 9, Krakowiak 6, Tyszka 0 (Kwandrans 13, Czapla a Walski po 12, Lis 7, Sowa a Wydra 0)

TH: 13/4 – 32/17, Fauly: 28 – 17, Trojky: 12 – 13, Rozhodovali: Obertová, Zajačik, Cibulka

Povedali po zápase:

Joel Nalau Nshimba, hráč Fehérváru: „Bol to veľmi ťažký zápas, súper bol veľmi dobrý a my sme už boli aj trochu unavení. Mali aj oveľa širšiu a kvalitnejšiu oveľa ako my. My sme však vydali zo seba maximum, ale zápas sme prehrali.“

Kamil Waniewski, hráč Radomu: „Myslím si, že sme boli dobre koncentrovaní na tento zápas. Chceli sme toto stretnutie vyhrať. Robili sme to, čo nám tréner pred duelom povedal.“

 

Levičania s prvou prehrou na turnaji, Gruzínsko si zabezpečilo prvenstvo

Gruzínsky celok tentoraz zachytil vstup do zápasu a hneď sa ujal vedenia. Opäť pod košom dominoval a v piatej minúte viedol 15:6. Levičania sa však z tohto otriasli, 10-bodovou šnúrou takmer otočili zápas na svojom stranu, ale prvá štvrtina napokon dopadla lepšie pre súpera, keď ju vyhral 21:18. V druhej štvrtine prišiel očakávaný tlak Gruzíncov, no tentoraz nebol až taký silný, ale stále si držali cca. 10-bodové vedenie. Zverenci trénera Mareka Juríka napokon prehrávali po 20 minútach 35:45.

Levičania nezachytili úvod tretej štvrtiny, súperovi umožnili zaznamenať deväť bodov za sebou. Gruzínci opäť mierne odskočili, ale domáci basketbalisti stále držali nádej na obrat. V jednom momente prehrávali len o deväť bodov, ale potom opäť zabral ich súper. Rozhodujúci krok na ceste za výhrou urobili na začiatku záverečnej 10-minútovky, keď odskočili na viac ako 20-bodový rozdiel.

ŠBK Junior Levice – Výber Gruzínska 60:87 (18:21, 17:24, 16:18, 9:24)

Levice: Zigo 13, Adámik 12, Danielič a Volárik po 10, Slaninka 2 (Lukniš 7, Chaban 6, Hrnčír, Dan. a Dom. Špaňo 0)

Gruzínsko: Korsantia 19, Purtškvanidze 16, Tsirikidze 13, Leonidze 10, Apchkazava 9 (Gaprindašvili a Phevadze po 7, Lolišvili 4, Alavidze 2, Japaridze 0)

TH: 9/6 – 27/13, Fauly: 19 – 14, Trojky: 8 – 4, Rozhodovali: Šarišský, Obertová, Cibulka

Povedali po zápase:

Martin Danielič, hráč Levíc: „V prvom rade, chcem pogratulovať súperovi k výhre, boli oveľa lepší ako my. Sú starší ako my, náš najstarší hráč má 18 rokov, takže nám chýbajú skúsenosti, ktoré oni majú. Celý zápas sme bojovali, ale jednoducho, boli lepší ako my. Musíme trénovať, aby sme sa zlepšovali.“

Aleksandre Phevadze, hráč Gruzínska: „Na začiatok musím povedať, že toto bol rozhodujúci zápas tohto superfinále. Pre nás to bol najťažší duel, za čo chcem poďakovať súperovi. Sme síce starší a skúsenejší, ale súper hral veľmi dobre a bojoval až do konca. Chcem sa poďakovať fanúšikom za skvelú atmosféru.“

 

nedeľa

Gruzínci na prvom mieste bez zaváhania

Oba tímy sa v úvode strelecky trápili, gruzínsky celok síce tradične dominoval pod košom, ale bola to Alba, ktoré sa dlhé minúty držala vo vedení. Zmenilo sa to až v koncovke, kde zabrala dvojica Alavidze a Phevadze, pre svoj tím zabezpečila po prvej štvrtine vedenie 18:17. V druhej 10-minútovke dokázali Maďari držať krok s favoritom, mimoriadne produktívny bol Nshimba. Ešte štyri minúty pred koncom viedli 29:27, ale potom prišla bodová šnúra 18:2 ich súpera, ktorá znamenala polčasové vedenie 45:32.

Fehérváru patrila tretia štvrtina, na úvod zaznamenali šesť bodov za sebou a zrazu bolo ich manko na súpera jednociferné. Ich zbraňou bola streľba z väčšej vzdialenosti, aj preto po tretej štvrtine – 54:61, živili ešte šancu na triumf. Záverečná 10-minútovka im však nevyšla podľa predstáv, opäť umožnili Gruzíncom zbierať body pod košom a súper túto možnosť ponúkol. Gruzínci napokon dokráčali k prvenstvu bez jediného zaváhania.

Alba Fehérvár – Výber Gruzínska 64:83 (17:18, 15:27, 22:16, 10:22)

Fehérvár: Nshimba 20, Levi a Polster po 6, Papp 5, Kuttor 3 (Mil. Takács 6, Balsay a Lukács po 5, Szűcs a Mar. Takács po 4, Nagy a Szabó 0)

Gruzínsko: Purtškvanidze 17, Phevadze 12, Alavidze 10, Lolišvili 8, Japaridze 6 (Korsantia 12, Gaprindašvili 10, Tsirikidze 8)

TH: 20/10 – 26/19, Fauly: 19 – 22, Trojky: 10 – 6, Rozhodovali: Šarišský, Kurpaš, Cibulka

Povedali po zápase:

Kevin Levi, hráč Fehérváru: „Myslím si, že tento zápas bol veľmi náročný, keďže išlo o štvrté stretnutie. Každý z nás je už unavený. Snažili sme sa zo všetkých síl, súper bol však veľmi silný a má niekoľko reprezentačných hráčov.“

Giorgi Tsirikidze, hráč Gruzínska: „Bol to veľmi dobrý duel, náš súper hral fakt dobre v obrane. Napokon sme však vyhrali.“

 

Leviciam nevyšiel súboj o striebro

Poľský celok mal lepší úvod, hlavne pod košom zbieral veľkú väčšinu bodov. Levičania sa však zastreľovali z väčšej vzdialenosti, produktívny bol Adámik. Aj s jeho prispením sa zverencom trénera Mareka Juríka podarilo otočiť z 5:10 na 13:10. Kľúčom k úspechu bol rýchly protiútok, ktorý zabezpečil domácemu tímu vedenie 27:24 po prvej štvrtine. Podobný scenár bol aj v druhej časti, tentoraz však bol ťahúňom Volárik. Necelé štyri minúty pred koncom sa podarilo ŠBK dostať dokonca do 11-bodového vedenia, ale do šatní išli za stavu 49:40 v ich prospech.

Hráči Radomu prebrali po prestávke taktovku nad stretnutím, krok po kroku sa im darilo sťahovať manko a napokon obrátili stretnutie na svoju stranu. V jednom momente viedli aj o šesť bodov, ale Levice nevzdávali svoju šancu na obrat. Pred záverečnou periódou prehrávali len rozdielom jediného koša – 67:69. Lenže súper opäť začal dominovať v priestore pod košom, z čoho pramenil zisk čoraz väčšieho náskoku. Domáci basketbalisti sa snažili urobiť ešte niečo so zápasom, ale risk v koncovke im nevyšiel podľa predstáv.

Rosa Radom – ŠBK Junior Levice 100:86 (24:27, 16:22, 29:18, 31:19)

Radom: Waniewski 26, Rojek 24, Ziolko 21, Walski 17, Krakowiak 10 (Kwandrans 2, Czapla, Lis, Sowa a Tyszka 0)

Levice: Adámik 23, Zigo 15, Lukniš 12, Danielič 3, Slaninka 2 (Volárik 21, Chaban 7, Hrnčír 3, Da. Špaňo 0)

TH: 33/17 – 14/6, Fauly: 19 – 26, Trojky: 3 – 12, Rozhodovali: Kurpaš, Obertová, Uhrin

Povedali po zápase:

Blazej Sowa, hráč Radomu: „Myslím si, že sme hrali dobre v obrane, čím sme mohli prechádzať do protiútokov a dávať veľa bodov. Dobre sme si posúvali loptu, mali sme otvorené strely, ktoré sme premieňali.“

Patrik Adámik, hráč Levíc: „Chcel by som pogratulovať súperovi k zápasu. Toto stretnutie bolo veľmi ťažké a dobré, pretože súper hral tvrdo a bol silný. Mali sme zlý úsek stretnutia, kedy sme zle strieľali, nedoskakovali sme, nebránili sme a prestali sme bežať aj do rýchlych protiútokov.“

Konečné poradie:

  1. Výber Gruzínska
  2. Rosa Radom
  3. ŠBK Junior Levice
  4. Oxygen Orange 1
  5. Alba Fehérvár

 

Individuálne ocenenia:

MVP turnaja – Giorgi Korsantia (Výber Gruzínska)

 

MVP družstva:

Výber Gruzínska – Vladimer Purtškvanidze

Rosa Radom – Mikolaj Krakowiak

ŠBK Junior Levice – Samuel Volárik

Oxygen Orange 1 – Nemanja Gajič

Alba Fehérvár – Attila Polster

Autor: Michal Duchovič

Foto: Lukáš Droppan a Martina Zigová