Slovenský tréner Maroš Kováčik pridal do svojej trénerskej zbierky ďalší majstrovský titul. Tentoraz sa k nemu dopracoval v Poľsku, kde sa o tento úspech pričinil s hráčkami CCC Polkowice.

Pre klub to bol druhý majstrovský titul v jeho stále krátkej histórii. Pre Kováčika zase o to cennejší, keďže to v aktuálnom ročníku nemal jednoduché. Najskôr začínal sezónu v ruskom Orenburgu, potom sa presunul do Číny, aby sa nakoniec po necelých dvoch rokoch vrátil do Poľska. „Vedel som, že toto družstvo má niečo. Dievčatá boli pripravené bojovať a obetovať sa. Mali sme správnu chémiu, každý si bol vedomý, aký je cieľ. Muselo to držať pokope. Ďakujeme za všetko, boli ste pre nás veľkou podporou,“ uviedol Kováčik pre oficiálny klubový web.

Bývalý tréner slovenskej ženskej reprezentácie navyše potvrdil, že sa s klubom sa dohodol na kontrakte aj na ďalšiu sezónu. Ale vráťme sa k jeho úspešnému účinkovaniu v Polkowiciach. Sezóna sa pre tím nezačala vôbec dobre, z piatich zápasoch získali len jednu výhru. Potom sa situácia zmenila, do konca základnej časti prišli už len dve prehry a hráčky CCC išli do play off z tretieho miesta.

O čo horší začiatok do sezóny, o to bol lepší finiš. Vyraďovacou časťou totiž prešli bez jediného zaváhania, z hry vyradili AZS UMCS Lublin a tiež Wislu Krakov. Majstrovský titul napokon spečatili pred vlastnými fanúšikmi, keď zvíťazili nad Artego Bydgoszcz 59:46. „Som veľmi šťastný. Chcel by som poďakovať svojim hráčkam, realizačnému tímu, fyzioterapeutom a nášmu generálnemu manažérovi za vynikajúcu robotu. Prišiel som sem v náročnom období, ale po dvoch týždňoch práce som videl, že tento tím má najdôležitejšiu vec – vôľu bojovať. Vytvorili sme dobrú a motivovanú skupinu ľudí, ktorá si navzájom rozumela, vďaka tomu sme si prišli po zlato. Bolo mnoho ťažkých momentov, ale nikdy sme sa nevzdali, bojovali sme a splnili sme vytúžený cieľ. Pomohli nám naši skvelí fanúšikovia. Ďakujem vám všetkým. Toto je naša spoločná zlatá medaila,“ povedal Kováčik po rozhodujúcom finálovom stretnutí.

Autor: Michal Duchovič

Foto: wroclaw.wyborcza.pl