Projekt Minibasketshow určený pre tých najmenších baskeťákov a baskeťáčky pokračoval v stredu, 11. mája v Spišskej Novej Vsi, kde sme v spolupráci s klubom ŠKBD Spišská Nová Ves usporiadali tretie regionálne kolo.

V mestskej športovej hale, ktorá je domovom mužského extraligového klubu Spišský Rytieri, sa do zápasového diania zapojilo 7 klubov. Svoje basketbalové a najmä športové umenie predviedli dievčatá a chlapci narodený 2013 a mladší z klubov BC 04 Spišská Nová Ves, ŠKBD Spišská Nová Ves, ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa o.z., tá reprezentovala ZŠ Komenského 6, BKM Svit, ZŠ Komenského Svit, 1. Bk Michalovce a BKM Žilina.

Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín po troch a štyroch, keďže ich bol nepárny počet. Ako to už na Minibasketshow býva, išlo predovšetkým o zábavu, čo deti či už pri minizápasoch 3 proti 3, alebo súťažiach naplno aplikovali do herného a tímového prejavu. Podstatná bola radosť z hry.

Víťazi kupín postúpili do boja o celkové víťazstvo v regionálnom kole. Družstvá ktoré skončili na druhom, respektíve treťom mieste v skupine zabojovali  o bronzové medaily a konečné piate miesto.

Zápas o piate miesto odohrali BKM Žilina a ZŠ Komenského Svit, kde sa z celkového piateho miesta tešili detičky zo Svitu , ktoré po zaujímavom a tesnom zápase vyhrali v pomere 6 ku 7. V zápase o tretie miesto sa stretli BKM Svit a 1. BK Michalovce. Aj tento zápas ukázal, že chcenie a hlad detí po športovaní je veľký. Po sympatickom výkone skončil na treťom mieste BKM Svit. Finále bolo v réžii dvoch domácich klubov, kde sa z celkového víťazstva tešili decká z klubu BC 04 ACLB SNV.

Veľká vďaka patrí Davidovi Demečkovi a klubu ŠKBD za skvelú spoluprácu pri organizácii tretieho regionálneho kola, v ktorom malo možnosť stráviť čas na extraligovej palubovke viac ako 105 chlapcov a dievčat zo siedmych slovenských klubov.

Zostávajúci program MINIBASKETSHOW 2022:

18.5. Aréna Poprad

27.5. ZŠ Žitavská, ZŠ Rajčianska, Bratislava

6.6. ZUS Aréna, Žiar nad Hronom

22.6. Finále