3.regionálne kolo Minibasketshow 2019/2020

Diplomat Aréna, Piešťany

 

V poradí tretie kolo projektu podporovaného FIBA pod názvom Minibasketshow sa uskutočnilo v nádhernej piešťanskej Diplomat Aréne, ktorá je domovským stánkom ženského extraligového klubu Piešťanské Čajky.

V rámci tretieho regionálneho kola sa v Piešťanoch predstavili predprípravky a prípravky fungujúce či už pod hlavičkou školy, ktorá spolupracuje s lokálnym klubom, alebo priamo pod hlavičkou klubu z piatich miest. O postupoví miestenku zabojovali družstvá z Prievidze, Považskej Bystrice, Serede, Lúky a Nitry.

Osem tímov bolo rozdelených do dvoch skupín, kde sa tuho, ale férovo bojovalo o to, kto sa predstaví vo finálovom zápase a kto zabojuje o bronzové medaile. Samozrejme len úspešný finalista mohol postúpiť do celoslovenského finále, ktoré sa bude konať 1.mája v Bratislave.

Skupiny:

Skupina A

1

SPU Nitra

2

ZŠ  Lúka

3

P.Bystrica – Súkromná ZŠ DSA

4

MBA Prievidza

 

Skupina B

1

UKF Nitra

2

P. Bystrica – ZŠ sv. Augustína

3

Lokomotíva Sereď

4

Prievidza – ZŠ Sama Chalupku

 

Po napínavých súbojoch v základných skupinách, sa vykryštalizovala finálová dvojica zložená z tímov MBA Prievidza a ZŠ sv. Augustína z Považskej Bystrice. V súboji o tretie miesto sa strela SPU Nitra a  ZŠ Sama Chalupku z Prievidze. Víťazom tretieho regionálneho kola a zároveň tretím postupujúcim finalistom sa stal tím MBA Prievidza, ktorý vo finále zdolal družstvo zo ZŠ sv. Augustína v pomere 12:1. Súboj o tretie miesto sa niesol v réžii chlapcov a dievčat z klubu SPU Nitra, ktorý porazili deti zo ZŠ Sama Chalupku 11:3.

Marek Adamčík (SBA):“Ďakujeme všetkým účastníkom, teší nás, že sme otvorili brány krásnej športovej haly deťom z rôznych miest Slovenska. Mohli si tak vyskúšať, aké to je hrať na palubovke, kde sa odohrávali zápasy európskeho pohára, reprezentačné zápasy a v neposlednom rade, zápasy našej ženskej extraligy.“

Záverečné poradie:

  1. miesto MBA Prievidza
  2. miesto ZŠ sv. Augustína – Považská Bystrica
  3. miesto SPU Nitra