Ďalším úžasným podujatím pokračovala minibasketbalová roadshow pod názvom MINIBASKETSHOW 2022. Najmenších baskeťákov privítala krásna aréna v Poprade. Vzhľadom na rôzne okolnosti, ktoré poväčšine súviseli s covidom a nefungujúcim športom počas posledných dvoch rokov, sa tohto regionálne kola zúčastnilo len 7 z pôvodne plánovaných 10 tímov. Aj napriek tomu sme veľmi radi, že sme dali deťom možnosť ukázať svoje basketbalové schopnosti a pripravili sme im pekné športové dopoludnie.

Už tradične sa súperilo v mini zápasoch 3 proti 3, ktoré dopĺňali súťaže zručnosti. Do turnaja sa zapojili družstvá ŠBK Galaxy, Bam Poprad, MBK Liptovský Mikuláš, Young Angels, Spišská Teplica a Rožňava.

Družstvá boli rozdelené podobne ako v predchádzajúcom regionálnom kole v Spiškej Novej Vsi do dvoch skupín po 4 a 3 účastníkoch. Víťazi skupín postúpili do finále, druhý zo skupín zabojovali o bronz a tretí v poradí základných skupín odohrali súboj o 5. miesto.

V prvom rade ide o zábavu a motiváciu preto, aby deti zostali pri basketbale aj nadaľej. Vzhľadom na zachovanie fair play, boli družstvá Liptovského Mikuláša a Rožňavy mimo súťaž, keďže mali aj staršie deti. Napriek tomu sa však chceli zúčastniť tohto projektu a preto prišli do Popradu. V súboji o tretie miesto si tak zmerali sily domáce baskeťáčky z mini tímu Bam Poprad  a košické malé anjelky. Tento súboj vyšiel lepšie domácim a zaslúžene vyhrali bronzové medaile. Vo finále sa stretol taktiež domáci tím proti ŠBK Galaxy. Tu sa z víťazstva tešili Galaxy a stali sa ďalším postupujúcim na veľké celoslovenské finále.

Veľká vďaka patrí BAM Poprad za skvelú a bezchybnú organizáciu tohto regionálneho kola.

Záverečné poradie:

  1. Miesto: ŠBK Galaxy
  2. Miesto: Bam Poprad
  3. Miesto: Bam Poprad Mini
  4. Miesto: Young Angels
  5. Miesto: Rožňava
  6. Miesto: Spišská Teplica
  7. Miesto: MBK Liptovský Mikuláš

Najbližší program:

27.5. Bratislava

6.6. Žiar nad Hronom

22.6. Finále