No čo sa to ten piatok 27.5. na „Rajčine“ a „Žitave“ vlastne udialo?
Tu je zopár faktov a čísiel k akcii Minibasketshow, ktorú mal náš klub možnosť v spolupráci so Slovenská basketbalová asociácia zorganizovať, vážime si to:
– 7 klubov;
– 10 družstiev;
– viac ako 150 !!! začínajúcich baskeťákov a bakeťáčok
– takmer 6 hodín urputného ale fair-play zápolenia
O slávnostné otvorenia za účasti všetkých tímov sa postaralo sympatické vedenie ZŠ Rajčianska. Potom už mikrofón patril ostrieľanému spíkerovi Ďurimu a išlo sa na to. Päť tímov sa presunulo na ZŠ Žitavská – Karlovka, Slovan, Inter B, ŠINTER Železničná, ŠINTER Žitavská (písané podľa umiestnenia v tejto skupine) a 5 zostalo na Rajčine – BSC, Gabko Senec, Inter A & ŠINTER Rajčianska, Five Stars.
V dvoch skupinách sa zápolilo systémom „každý s každým“, kde jeden zápas pozostával z 5 mikrozápasov v hre 3×3 po 3 minúty a cez 4 prestávky sa postupne súťažilo v počte prihrávok, driblingu, streľbe na kôš, agility. Najlepšie tímy z obidvoch skupín sa stretli vo finále – BSC & Karlovka, družstvá na 2. miestach v zápase o bronzové medaily – Slovan & Gabko. Celý turnaj najlepšie zvládlo BSC, postúpilo ma slovenské finále MINIBASKETSHOW, potom Karlovka, Slovan a Gabko Senec. Víťazi boli odmenení pohármi a medailami, všetci športovci a športovkyne si prevzali pamätné minibasketshow tričká, sladké odmeny.Nás najviac potešilo fakt, že okrem našich 6 detí z klubu ŠINTER Vrakuňa sme dali možnosť si minibasket vyskúšať ďalším 42 deťom z vrakunských škôl a pevne veríme, že to bude mať aj pokračovanie …
Poďakovanie posielame Slovenská basketbalová asociácia, konkrétne Richard Kamenský & Marek Adamcik plus support tím – kamera a foto, moderátorovi Jurko Lorincz, ktorý na Rajčine odviedol fantastickú robotu, Michael Fusek, že prišiel decká pozrieť a pomohol odovzdať ceny, sympatickej pani/slečne zdravotníčke, ktorá pomohla ošetriť dve zošúchané kolená (a viac, našťastie, nič), kolegovi Ďurimu a boys & girls z nášho klubu, ktorí výdatne priložili ruky k dielu, Miňovej mame (ona vie), ktorá sa o náš tím ŠINTER Rajčianska nenormálne starala celý čas, vrakunským školám za spoluorganizáciu, VŠETKÝM súťažiacim za parádne výkony, divákom, ktorí super fandili počas celej akcie, rozhodcom, že tých 6 hodín non-stop dali a hlavne všetkým trénerom a ich asistentom/asistentkám za to, že sa takémuto niečomu ako basket vôbec venujú.
Špeciál poďakovanie partnerom MINIBASKETSHOW!
Držíme palce BSC v slovenskom finále!
SLÁVA VÍŤAZOM & ČESŤ PORAZENÝM, ŠPORTU ZDAR a MINIBASKETSHOW ZVLÁŠŤ!
Za článok ďakujeme zakladateľovi a šéfovi mládežníckeho klubu Martinovi Huňovi.