Zlepšiť najmä útočnú hru

O talentovanú krídelníčku slovenskej basketbalovej reprezentácie Miroslavu Mištinovú prejavilo po nedávno uplynulej sezóne niekoľko klubov, ale ich záujem bol takpovediac zbytočný. Veď bývalá opora Banskej Bystrice prišla pred dvoma rokmi do Ružomberka oficiálne až na päť sezón, k čomu sa zmluvne zaviazala. Aj jej zásluhou sa tím MBK po troch rokoch, keď vicemajsterkami boli Piešťanské Čajky, prebojoval do finále extraligy.

„Splnili sme cieľ, s ktorým sme išli do sezóny. Mali sme radosť zo zápasov o titul. Najbližšie sa ho už aj pokúsime získať,“ načrtla smelo terajšia kľúčová hráčka Ružomberka a súčasne aj jedna z piatich postáv tímu Slovenska (spolu s ňou ešte Žofia Hruščáková, Sabína Oroszová, Mária Felixová a Nikola Kováčiková), ktoré nastúpili vo všetkých štyroch doterajších zápasoch kvalifikácie ME 2019.

Z hľadiska basketbalového pôsobiska jej Ružomberok vyhovuje, veď v neďalekej Banskej Bystrici sa venuje štúdiu na Ekonomickej univerzite UMB so zameraním na teritoriálny manažment. „V týchto dňoch dobieham v škole všetko, čo som počas sezóny z objektívnych príčin nestihla. Súčasne však aj individuálne v Ružomberku trénujem. Nielen mne, ale aj niektorým ďalším spoluhráčkam, sa venuje tréner Michal Porubčan, keďže hlavný kouč Juraj Suja má teraz povinnosti pri reprezentácii dievčat do 20 rokov,“ povedala 184 cm vysoká krídelníčka.

Pred dvoma rokmi bola v drese Banskej Bystrice priam hviezda extraligy, sezónu 2015/16 skončila s priemerom 31 odohratých minút a 12,3 bodu v každom zápase. V tíme Ružomberka, kde, samozrejme, vládne väčšia konkurencia, sú jej „čísla“ už o niečo slabšie. V oboch ročníkoch priemerný čas na ihrisku po 24 minút, streľba najprv 7,7 a potom presne 8 bodov.

„Najmä so streľbou nie som spokojná. Svoju hru chcem vo všetkom zlepšovať, ale najmä byť viditeľnejšia v útoku. V ňom by som sa rada viac presadila aj v situáciách jedna proti jednej hráčke,“ prezradila o svojich basketbalových predsavzatiach čerstvo 21-ročná (2. júna) Prievidžanka, ktorá prišla z hornej Nitry do Banskej Bystrice už ako stredoškoláčka.

Vyšlo v denníku Šport 6. júna 2018

Autor: Tomáš Grosmann

Foto: Laco Ďuračka