Pre basketbalistov MBK Rieker Com-Therm Komárno sa púť v Helios Alpsko-jadranskom pohári skončila už v skupinovej fáze, v rozhodujúcom stretnutí prehrali s maďarským celkom Egis Körmend 66:75 a trofej pre víťaza tak neobhája.

„Obuvníci“ sa nezľakli svojho súpera, v úvode s ním držali vyrovnanú partiu. Ich stíhacia jazda prinášala úspech, ale postupne preberali taktovku nad duelom hostia. Za stavu 9:9 zaznamenali šesť bodov v rade, čím si utvoril prvý menší trhák. Komárno sa ešte držalo na dostrel, prvú štvrtinu však prehralo 12:20. V druhej 10-minútovke to už bol ofenzívny uragán maďarského celku, v 11. minúte zápasu získal prvé dvojciferné vedenie – 23:13. Potom prišla ďalšia šnúra – 11:2 a manko sa pre domácich začalo výraznejšie zvyšovať. Tri minúty pred polčasovou prestávkou dokonca viedol Körmend 40:20. Zverenci trénera Miloša Šporara skorigovali pred odchodom do šatní na 31:48. Po prestávke začali domáci aktívnejšie, v jednom momente stiahli aj na rozdiel jedenástich bodov, ale potom sa opäť vrátil priebeh zápasu do starých koľají. Zmena prišla až v záverečnej štvrtine, najskôr síce prehrávalo Komárno aj viac ako 20-bodovým rozdielom, fanúšikov však potešili aspoň dobrou koncovkou. V nej stiahli na konečných 66:75.

MBK Rieker Com-Therm Komárno – Egis Körmend (Maď.) 66:75 (12:20, 19:28, 19:19, 16:8)

Komárno: Adams 19, DIminič 13, Jankovič 12, Djordjevič 9, Miloševič 8 (Hoferica 5, Jurčina, Stojanov a Vojtek 0)

Körmend: Hollins 13, Csorvási 12, Koch 10, Fanning 7, Oroszi 2 (Ferencz 12, Németh 7, Davis 6, Bán, Halász a Tuoyo po 2)

TH: 18/11 – 14/13, Fauly: 21 – 19, Trojky: 7 – 6, Rozhodovali: Zubák, Brziak, Hudec, 300 divákov

Povedal po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: „Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Körmend svojou tvrdosťou v obrane a agresivitou urobil pre nás zápas ešte náročnejším. Aj keď sme možno unavení a preťažení, to nie je výhovorka na to, ako sme hrali v obrane. Chlapci mi však v druhom polčase ukázali, že aj keď sú vyťažení, vedia bojovať a hrať dobrú obranu. Hlavne v druhom polčase môžem byť s našim výkonom v defenzíve spokojný. Musíme každý zápas hrať minimálne tridsať minút tak, ako dnes v druhom polčase. V tom vidím pozitívum tohto duelu.“

Saša Jankovič, hráč Komárna: „Na náročný program sa sťažovať nemôžeme, pretože v rovnakej situácii bol aj súper. Körmend ukázal svoju kvalitu a právom ukázal, prečo patrí medzi špičku maďarskej ligy. My musíme popracovať viac na obrane a na tímovej hre. Súperovi gratulujem k postupu a želám im veľa šťastia v európskych súťažiach. My sa už teraz sústredíme iba na domácu súťaž.“

Autor: Michal Duchovič, zdroj: basketliga.sk

Foto: Karol Scholtz