Alex Ondruš mieri do zámoria, konkrétne do kalifornského Redingu, keďže v najbližšej sezóne bude obliekať dres Simpson University. Redhawks, ktorí pôsobia v National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA), konkrétne v konferencii California Pacific, oznámili túto novinku počas minulého týždňa.

Alex je odchovancom klubu z Pasienkov. V drese A-tímu debutoval už ako 16-ročný, v sezóne 2016/17 sa tešil z majstrovského titulu. Okrem toho dlhodobo patrí medzi opory mládežníckych a juniorských reprezentácií. Vlani sa talentovaný rozohrávač či krídelník predstavil na európskom šampionáte 18-ročných, ktorý sa konal v Bratislave.

Na univerzite Simpson bude Alex študovať biznis. „Je to dobrá príležitosť, aby som pokračoval v basketbale aj štúdiu na celkom dobrej úrovni. Myslím si, že mi to uľahčí prechod do mužského basketbalu,“ povedal nám Alex, než zamieri do Spojených štátov.

Univerzita Simpson sa pri regrutovaní nových posíl poobzerala v Európe a priviedla hneď tri nové tváre. V jednom tíme sa syn bývalého slovenského reprezentanta, dnes generálneho manažéra žlto-čiernych Michala Ondruša, stretne s Lukom Tabakom, synom legendárneho chorvátskeho pivota Žana Tabaka, ktorý sa môže pochváliť tromi titulmi v Eurolige, jedným v NBA a tiež striebrom z olympiády v Barcelone (bol spoluhráčom nášho kouča Interu Aramisa Nagliča). Ešte dodajme, že tretím Európanom do partie k Ondrušovi a Tabakovi je Španiel Javier Toro.

Alexovi prajeme veľa úspechov v ďalšej kariére i štúdiu!   

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák