Po víkendovom maratóne päťdesiatich zápasov v Košiciach, Trnave a Bratislave sme spoznali majstrov Slovenska pre sezónu 2018/19 v kategóriách Mladší žiaci, Mladšie žiačky, Juniorky, Starší Žiaci a Staršie žiačky.

Na finálovom turnaji v Bratislave bojovali „Starší žiaci“ a v konkurencii Iskry Svit A, Lokomotívy Sereď a Juniora Levice sa napokon šampiónom s bilanciou troch víťazstiev stal Inter Bratislava. V Trnave si zmerali sily „Staršie žiačky“ a radosť napokon najviac znela v družstve domácich. Všetky tri zápasy totiž vyhral BK AŠK Slávia Trnava, ktorý postupne zdolal Lokomotívu Sereď aj dve košické družstvá Young Angels U15 a CBK 2004.

Metropola východu privítala hneď tri finálové turnaje. V Angels aréne bojovali „Juniorky“, osem tímov si to rozdalo o trofej v klasickom a dramatickom playoff. Na veľkú radosť domáceho publika sa do finále dostali dva výbery Young Angels a favorizovaná U19 si napokon poradila s U17 iba veľmi tesne 66:63 a získala titul majstra Slovenska.

V Športovej hale Loko na Čermeľskej ulici bojovali o titul „Mladšie žiačky“. Stretlo sa päť družstiev z celého Slovenska, hralo sa systémom každý s každým. Všetkých päť zápasov napokon vyhral tím Young Angels YELLOW Košice a stal sa šampiónom. Druhý skončil MBK Ružomberok, ktorý s mladými „anjelkami“ prehral iba tesne 38:42.

No a do tretice Košice, tentoraz hala na Palackého ulici a v nej boje o titul majstra Slovenska v kategórii „Mladší žiaci“. Na záverečnom turnaji si aj tu zahralo šesť tímov a so stopercentnou bilanciou piatich víťazstiev smeroval titul do MŠK BK Žiar nad Hronom. Všetkým držiteľom majstrovských titulov gratulujeme!