Predstavenie, história

Klubovú históriu sme začali písať 3. decembra 2019. Na prvý tréning sa nám podarilo prilákať takmer 20 detí. Postupne sa naša basketbalová rodina rozrastala. Aj vďaka podpore škôl v našom regióne sa dnes môžeme pochváliť základňou, ktorá v rámci kategórií chlapcov a dievčat presiahla číslo 130. Chceme deťom odovzdávať skvelý pocit, ktorý basketbal zanechal v nás,  budovať priateľstvá, správne návyky a zároveň prispieť k zdravému životnému štýlu detí.

Úspechy

Počas veľmi krátkej existencie klubu nemáme na svojom konte výraznejšie basketbalové úspechy. Podarilo sa nám však usporiadať dva veľké turnaje kadetiek a juniorov – Memoriál Jána Cellera, trenčianskej trénerskej legendy. Okrem toho sme sa podieľali na organizácii štyroch turnajov minulosezónneho reštartu ligy.  Za úspech dnes považujeme najmä kontinuálne zvyšovanie počtu detí v klube. V neposlednom rade nás teší neustále zlepšovanie sa našich hráčov a hráčok, o čom zodpovedajú aj prvé nezabudnuteľné víťazstvá našich chlapcov a dievčat.

Odchovanci

Dnes sú takmer všetky deti v našom klube odchovancami. Rafael Ján Tomík a Sebastián Krchňavý sa zúčastnili reprezentačného kempu výberu chlapcov U14. Veríme, že postupne bude počet našich hráčov a hráčok v reprezentačných výberoch narastať.

Ak sa pozrieme do histórie trenčianskeho basketbalu, Trenčín má tradíciu, na ktorú dnes nadväzujeme po trénerskej i hráčskej stránke. V 90-tychrokov sa pod Čákovým hradom hrala najvyššia československá súťaž. Trenčiansky a reprezentačný dres obliekal Jozef Ďurček. V sezóne 1993/1994 získal klub tretie miesto v najvyššej slovenskej súťaži. Mesto úspešne reprezentoval aj v nadnárodnej Superlige.

Činnosť klubu

Dnes sa zameriavame  na mládežnícky basketbal. Na vytváranie ideálnych  podmienok pre rozvoj basketbalových zručností a výchovu detí. Do celoslovenských súťaží máme v ročníku 2021/2022 prihlásených 7 tímov – U10 mikroligu, dievčenské tímy žiačok, starších žiačok a kadetiek, a chlapčenské tímy starších žiakov, kadetov a juniorov. Zároveň sme súčasťou Asociácie športov Trenčín, ktorá združuje viac športov. V rámci tejto spolupráce sa náš klub zúčastňuje na rôznych charitatívnych akciách ako je aj podujatie Hviezdy deťom.

Ciele krátkodobé, dlhodobé

Našou ambíciou je postupne vybudovať celú  basketbalovú pyramídu až po mužské a ženské družstvá. Medzi naše ciele patrí komplexná výchova kvalitných hráčov a hráčok, ktorí budú reprezentovať Slovensko.

Spolupráca s mestom, samosprávou, školami

Po viac ako dvoch rokoch práce sa nám za podpory Trenčianskeho samosprávneho kraja, asociácie a Strednej športovej školy v Trenčíne, podarilo zabezpečiť zlepšenie úrovne tréningového procesu popri kvalitnom študijnom živote našich mladých basketbalistov.

Aktuálne Trenčín disponuje jedinou športovou halou, ktorá spĺňa kritériá na odohranie majstrovských zápasov, ktorou je Mestská športová hala na Sihoti. Práve vďaka podpore mesta, máme v týchto priestoroch zabezpečený nielen zápasový, ale čiastočne aj tréningový režim. Nebyť veľkej podpory niektorých základných škôl, tréningový proces by sme neboli schopní vykonávať v takej kvalite ako sa nám darí. Dôvodom je stále rastúci počet detí v klube.

Vďační sme aj rodičom našich hráčov a hráčok za ich podporu a dôveru, ktorú vkladajú do našich rúk v rámci rozvoja ich detí.

Vlastný odkaz verejnosti

„Basketbal a šport ľudí spája. Ak máš basketbal v srdci, neváhaj a pridaj sa k nám.“– Richard Ďorďai.

Kontakty

Manažér klubu

Richard Ďorďai – email: basketbal@astrencin.sk, tel.č.: 0948 224 678

Tréneri

Bc. Mária Felixová (trénerka juniori) – 0948 228 389

Mgr. Tomáš Nebus (tréner kadeti) – 0911 777 601

Mgr. Peter Bolaček (tréner starší žiaci) – 0917 638 460

Richard Ďorďai (tréner kadetky)  – 0948 224 678

Anna Šoltésová (trénerka staršie žiačky) – 0918 191 611

Richard Ďorďai ml.(tréner žiačky) – 0918 230 797

Mgr. Dominik Kaduk (tréner mikroliga) – 0905 598 340

Barbora Krnáčová (trénerka prípravka) -0918 302 897.

 

Označenie klubu, ktoré používate v rámci komunikácie na sociálnych sieťach


Web: www.astrencin.sk/basketbal


Facebook: AS Trenčín basketbal


Instagram: bk_as_trencin