Predstavenie, história a klubové úspechy:

  • V lete 2020 vznikli Spišskí Rytieri.

  • Charakterizuje ich bojovnosť, nepoddajnosť a odhodlanosť. Majú rytierske srdce, a preto sa nikdy nevzdávajú. Svoju spišskonovoveskú pevnosť hrdo bránia pred všetkými súpermi.
  • Spišskí Rytieri ukázali svoju silu už po pár mesiacov od vzniku, v januári 2021 dobyli v Bratislave Slovenský pohár. V základnej časti Slovenskej basketbalovej ligy skončili na 2. mieste. Najdôležitejším dňom klubovej histórie sa napokon stal máj 2021, keď Spišskí Rytieri zdvihli prvýkrát nad svoje hlavy trofej pre víťaza Niké Slovenskej basketbalovej ligy. V jednom kalendárnom roku tak získali double – vyhrali najvyššiu slovenskú basketbalovú súťaž i národný pohár.

  • Spišskí Rytieri si ctia históriu i tradíciu – a teda aj značku BK 04 AC LB. Pod týmto názvom Spišská Nová Ves vyhrala Slovenský pohár v roku 2005 a dvakrát získala bronzové medaily v najvyššej slovenskej basketbalovej súťaži (2007 a 2013).
  • V najvyššej basketbalovej súťaži klub funguje nepretržite od roku 2004

 

Odchovanci:

Igor Pešta, Stanislav Baldovský, Vladimír Hovaňák, Matej Majerčák, Milan Černický,

Činnosť klubu:

Zameranie – Klub je známy tým, že dlhé roky sa snaží pracovať s mládežou a vychovávať talentovaných basketbalistov; mládežnícke družstvá v jednotlivých kategóriách sa neraz prebojovali na záverečný turnaj Majstrovstiev Slovenskej republiky a získali množstvo medailí.


Vrcholom pyramídy je A-družstvo, ktoré od roku 2004 pôsobí v najvyššej domácej súťaži. Klub je úradujúcim majstrom Slovenska i víťazom Slovenského pohára.


Basketbal patrí v Spišskej Novej Vsi medzi najobľúbenejšie športy. Fanúšikovia zapĺňajú športovú halu a v mestskej športovej hale vedia vytvoriť elektrizujúcu atmosféru, ktorá je veľmi náročná pre súperov.

Štruktúra – aktuálne zloženie vedenia klubu:

Čestný prezident klubu: Rastislav Javorský

Štatutár klubu: Ľubomír Slaninka

Generálny manažér klubu: Michal Búza

Ďalší členovia výkonného výboru klubu: Erich Korfanta, Ivan Kurilla

 

Ciele:

 

  • Budovať značku kvality – Spišskí Rytieri. Prepojiť značku Spišskí Rytieri a jej úspechy s fanúšikmi v Spišskej Novej Vsi, na Spiši a v širšom okolí.

 

  • Ambíciou klubu je, aby sa táto značka stala predmetom záujmu, mediálnych výstupov a rozhovorov medzi verejnosťou v meste i v regióne, aby sa ľudia aktívne zaujímali o dianie v klube, sledovali výsledky, tešili sa spoločne z našich úspechov.

 

  • Spišskí Rytieri nemajú byť ONI, ale MY – Spišiaci.

 

  • Cieľom je hrať v prvom rade atraktívny basketbal pre divákov, pravidelne bojovať o najvyššie priečky v najvyššej slovenskej súťaži i v Slovenskom pohári, dávať priestor slovenským basketbalistom, dôstojne reprezentovať slovenský basketbal v nadnárodnej súťaži (v tejto sezóne v Alpsko-jadranskom pohári).

Spolupráca:

  • Dlhé roky máme dobré vzťahy s mestom, ktoré poskytuje pre BK zadarmo využívanie športovej haly a zároveň finančne prispieva na činnosť klubu.
  • Snažíme sa o korektnú a pozitívnu spoluprácu aj s ostatnými top športovými klubmi v meste, predovšetkým s dvomi najpopulárnejšími športami: futbalom a hokejom,
  • Dbáme na PR a mediálnu spoluprácu – fungujúce a na dennej báze aktualizované sociálne siete (Facebook, Instagram), webová stránka (basketsnv.sk), billboardy v meste, spolupráca s médiami – lokálnou TV Redutou, prípadne s celoštátnymi TV (RTVS, TA3, Markíza), s tlačou (Ičko, Spišský Patriot), s basketbalovými portálmi (basketliga.sk, basket.sk, slovakbasket.sk) a pod.

Vlastný odkaz basketbalovej a nebasketbalovej verejnosti:

  • Prajeme si, aby basketbal nebol ako koncert nejakej slávnej kapely, na ktorý sa prídu diváci pozrieť raz za rok. Práve naopak, boli by sme radi, keby si ľudia vybudovali návyk na šport a prichádzali, ideálne k nám do haly, na pravidelnej báze. Našou výhodou je, že k nám na zápasy chodia slušní ľudia, verní diváci, ktorí výborne fandia a zároveň rozumejú basketbalu, preto dokážu férovo uznať aj kvality súperov. Radi by sme fungovali ako jedna basketbalová rodina. V rodine tiež platí, že aj keď nesvieti stále Slnko, ona drží spolu a vzájomne sa podporuje.

Kontakty:

  • generálny manažér klubu: Michal Búza

Tel.: +421 905 702 508

Email: snv.extraliga@gmail.com

 

–        šéftréner mládeže: Erich Korfanta

Tel.: +421 908 068 173

Email: erokorfo@gmail.com

–        tréner juniorov (ročníky 2003, 2004): Maroš Spišský

Tel.: +421 905 953 127

–        tréner kadetov (ročníky 2005, 2006): Radoslav Karabin

Tel.: +421 904 973 317

–        trénerka žiakov a starších žiakov (ročníky 2007, 2008): Silvia Glejdurová

Tel.: +421 917 644 061

–        tréner mladších žiakov (ročníky 2009): Tomáš Mačupa

Tel.: +421 907 396 279

–        tréneri minižiakov (ročníky 2010, 2011):

Jakub Muranský

Tel.: +421 951 552 758                                                            

–         tréneri prípraviek (ročníky 2012 a mladšie):

Jakub Muranský

Tel.: +421 951 552 758

Erich Korfanta

Tel.: +421 908 068 173

Označenie klubu na sociálnych sieťach:

 

Facebook

označenie profilu: BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – Spišskí Rytieri

https://www.facebook.com/basketsnv.sk

 

Instagram
označenie profilu: @spisskirytieri

hashtagy: #spisskirytieri, #spisskirytieri20212022, #novejsadoteho, #novavesvyhradnes

https://www.instagram.com/spisski.rytieri/

Web

www.basketsnv.sk