Skvelá atmosféra a dva dni plné 3×3 basketbalu. Tak by sa v skratke dala zhodnotiť druhá zástavka SBA 3×3 Toour 2022, ktorá sa konala v meste Žiar nad Hronom. V spolupráci s miestnym úspešným basketbalový kluboma a ľudmi okolo tohto klubu sa nám podarilo pripraviť zaujímavé podujatie.

V piatok sa konala skvelá akcia pre deti pod názvom NEMAK ŽIARSKA BASKETBALOVÁ MIKROLIGA. Námestie sa hemžilo tými najmenšími nadšencami basketbalu. Až 99 prváčikov si zmeralo sily v rámci regionálneho kola.

Výsledné poradie turnaja:

  1. Dvojka
  2. Štvorka
  3. Guliver BŠ
  4. Cirkevná
  5. Jednotka

Sobota patrila SBA 3×3 Tour 2022. Premiérového podujatia v tomto meste sa zúčastnilo 28 tímov v troch kategóriách. V 48 súťažných zápasoch sa predstavilo 110 hráčov a hráčok. V akcii mali diváci možnosť vidieť náš reprezentačný mužský výber, ktorý sa pripravuje na blížiacu sa európsku kvalifikáciu, taktiež reprezentačný výber do 23 rokov, ktorého čakajú súboje vo FIBA 3×3 U23 Nations league a taktiež vrchol sezóny, Majstrovstvá sveta. Okrem toho sa v Žiari predstavili slovenské špičkové tímy ako Energy team, legendárny Letný Vánok na čele s Jaroslavom Cihom. Výraznú stopu v turnaji zanechali aj tímy AOS. Zo zahraničných tímov o celkové víťazstvo bojovali nám dobre známe Sonce a veľmi kvalitný tím zo Srbska, 3x3UB.

Celkové nasadenie tímov a úroveň turnaja veľmi milo prekvapila. Všetko to vyvrcholilo semifinálovým súbojom, ktorý prekvapilo ukoristil tím AOS elite a reprezentačný výber mužov tak poslali len do boja o tretie miesto. Finálový duel sa niesol v duchu slovensko srbského súboja, kde za kratší koniec ťahal slovenský AOS elite. Víťazom druhej zástavky sa tak stal srbský tím 3×3 UB. Na treťom mieste skončil slovenský reprezentačný výber.

Veľmi nás teší, že sa nám premiérovo podarilo otvoriť ženskú kategóriu, ktorá sa stala korisťou dievčat z tímu Škola v prírode.V kategórii chlapcov do 18 rokov sa predstavilo 5 tímov, víťazstvo si uchmatli chalani z tímu Tabličkári.

Veľká vďaka patrí ľudom okolo žiarskeho klubu a z vedenia mesta, ktorí nám vyšli vo všetkom v ústrety a boli v každom momente nápomocní. Pevne veríme, že sa nám v tomto meste podarilo rozbehnúť niečo, čo nebude len jendorázovou záležitosťou.

Výsledkový servis: SBA 3×3 Tour 2022 – Žiar nad Hronom (fiba3x3.com)

Fotogaléria: (12) Facebook

Najbližšie dve podujatia SBA 3×3 Tour 2022:

4.6. Námestie Republiky, Galéria Lučenec

11.6. Bratislava, Dostihová dráha, Petržalka