Slovenská basketbalová asociácia pristúpila k reštartu úspešného projektu podporovaného FIBA v rácmi grantového programu YOUTH DEVELOPMENT FUND.

Projekt sa skladá z dvoch nosných pilierov, ktorého základ tvorí skupina vybratých učiteľov/trénerov v spolupráci so širokou škálou klubov naprieč celým Slovenskom, ktorých SBA platí na mesačnej báze počas celého šk. roku. Na základe požiadaviek bolo vyselektovaných 44 trénerov/učiteľov, ktorí trénujú detičky v predprípravkách, prípravkách a v rámci školských krúžkov.

Druhým pilierom projektu je basketbalová road show pod názvom SBA MINIBASLETSHOW. Súťažno zábavý projekt, ktorého cieľom je motivácia tých najmenších, začínajúcich baskeťákov a baskeťáčok. Cieľom nie je len mini basketbalový zápas, ale aj súťaže v tzv. skills, do ktorých je zapojený tím ako celok.

Rok 2022 je reštartom tohto projektu a sme veľmi radi, že sa Minibasketshow predstaví v mesiacoch marec- jún v šiestich mestách a teda detičky čaká šesť regionálnych kôl, šesť turnajov a jedno veľké celoslovenské finále.

Program MBS 2022:

 Kalendár 2022
mesto/klub mesiac miesto
Lokomotíva Sereď 16.3. Sokolovňa, Sereď
ŠBK Handlová 28.3. Hala, Handlová
SKBD SNV 11.5. Hala, SNV
BAM Poprad 12.5. Poprad
Šinter Bratislava 27.5. ZŠ Rajčianska
Žiar nad Hronom 6.6. ZUS arena
finále – Bratislava 22.6. Bratislava

O priebehu a výsledkoch všetkých regionálnych kôl Vás budeme informovať na našom webe tu, na webe 3x3slovakbasket.sk a samozrejme na všetkých našich sociálnych sieťach.

Ilustračné video:

Minibasketshow 2019/2020, Eurovia Aréna, Bratislava – YouTube

Ilustračné foto z minulých rokov: