Opäť v Angels aréne, hoci s viacerými nedostatkami a neistou budúcnosťou, sa v sobotu predstavili basketbalistky Young Angels Košice v domácej premiére v novej extraligovej sezóne. Po výhre v Šamoríne a očakávanej prehre na palubovke favorizovaných Piešťan nestačili na obhajcu majstrovského titulu MBK Ružomberok 58:75. Je škoda, že nám opäť ušiel začiatok zápasu,“ pokrčila plecami trénerka Košičaniek Zuzana Žirková, ktorej zverenkyne prehrávali v ôsmej minúte už 5:20. Musíme zistiť, prečo sa nám to deje. Ak dokážeme hrať agresívne posledných päť minút, tak to musíme vedieť aj v úvode zápasu,“ dodala Žirková.

Najlepšou strelkyňou východniarok bola šestnásťbodová Michaela Balážová. Ružomberčanky nás v úvode pritlačili a my sme sa s tým nedokázali vyrovnať. Neskôr sme sa už zlepšili, ale súper mal vypracovaný veľký náskok. Je však pozitívne, že sa nevzdávame a bojujeme, či prehrávame o desať alebo aj o dvadsať bodov,“ poznamenala Balážová.

Podstatne lepšie sa zápas hodnotil trénerovi MBK Ružomberok Jurajovi Sujovi. Mali sme pred zápasom rešpekt, Košičanky už vlani ukázali skvelú výkonnosť a doplnili ich aj dve hráčky spoza oceánu,“ povedal Suja a pokračoval: Veril som však, že budeme mať kontrolu na zápasom a tú sme napokon aj mali. Mrzia ma však ľahké koše domácich, stratili sme až dvadsaťtri lôpt, čo je priveľa.“

Peter Zagiba