Sobota, 25. jún patril ďalšej zástavke SBA 3×3 Tour. Zavítali sme do obľúbenej destinácie viacerých zahraničných tímov a to do mesta Sereď, ktore je známe kvalitným mládežníckym basketbalom a prácou s mládežou všeobecne. Tento fakt sa premietol do piatkového KIDS CUPU, do ktorého sa prihlásilo rekorndých 37 tímov. Na 3 kurtoch na námestí Slobody bolo počas piatkového dopoludnia vidieť veľké množstvo kvalitných 3×3 zápasov v podaní najmladších baskeťákov a baskeťáčok.

Sobota odštartovala v netradičnom čase už o 9:00. Do hlavného turnaja bolo prihlásených 38 tímov v troch kategóriách. Tradične najviac v kategórii Elite, kde bolo prihlásených 21 tímov zastúpenie tu malo Česko, Rakúsko, Maďarsko, nechýbala naša reprezentácia do 23 rokov. Vo veľkom štýle sa uviedol legendárny Letný Vánok na Čele s Jarom Cihom. V ženskej kategórii sme mali možnosť sledovať zápasy rakúskej reprezentácie do 21 rokov, našich reprezentačných výberov, v kategórii do 18 rokov veľa šikovných, mladých adeptov na 3×3 reprezentačné dresy.

V krásnom slnečnom počasí sme mali možnosť vidieť okrem kvalitného 3×3 basketbalu aj špičkového rapera EGA, člena Kontrafaktu, ktorý išiel náhodou okolo a tak sa rozhodol hráčom a divákom spríjemniť chvíle krátkou hudobnou vložkou, za čo mu samozrejme ďakujeme.

V mužskej kategórii zvíťazil tím  z Rakúska Sonze, pre ktorého to bude spomienka na Sereď krásna, keďže dosiahli historický úspech, odkedy sa zúčastňujú našej SBA 3×3 Tour. V ženskej kategórii sa vo finále stretli rakúska a naša reprezentácia, kedy po dramatickom zápase zvíťazili rakúske dievčatá.

Ďakujeme Sereď za skvelú pracu pri organizácii tohto podujatia, ktoré má pevné miesto v kalendáry našej tour. O dva týždne sa vidíme v Komárne.

Nezabudnite prísť povzbudiť už nasledujúci víkend naše reprezentácie do bratislavskej Eurovea, kde sa uskutoční FIBA 3×3 U23 Nations League.

Fakty:

38 tímov

3 kategórie

145 hráčov

70 zápasov

Výsledkový servis: SBA 3×3 Tour 2022 – Sereď Cup (fiba3x3.com)

Fotogaléria:

Záverečné poradie muži:

  1. Miesto: Sonze
  2. Miesto: Latný Vánok
  3. Miesto: Slovakia U23

Záverečné poradie ženy:

  1. Miesto: Austria U21
  2. Miesto: Slovakia 1
  3. Miesto: Slovakia 2

Záverečné poradie U18:

  1. Miesto: Lufty U18
  2. Miesto: Prievidza basketbal
  3. Miesto: Invictus