NÁVRAT NAJRÝCHLEJŠIEHO OLYMPIJSKÉHO TEAMOVÉHO  ŠPORTU NA MIESTO, KDE SA ZAČALA PÍSAŤ JEHO SLOVENSKÁ HISTÓRIA.

PETRŽALKA, DOSTIHOVÁ DRÁHA, 10. a 11. 6. 2022

Medzinárodný open turnaj v “trojkovom” basketbale sa vracia do Petržalky po dlhých 18 rokoch.  Naposledy sa na pravom brehu Dunaja hrali oficiálne zápasy ešte v roku 2004, teda v čase, keď sa na Slovensku tento šport volal Streetball. Medzičasom sa z voľnočasovej letnej aktivity basketbalistov stal olympijský šport, ktorý sa teší čoraz väčšej popularite a ktorému prepadlo čoraz viac hráčov a hráčiek na celom svete.

Napriek tomu, že Slovenské korene tohto športu siahajú práve na ihriská bratislavskej Petržalky, dlho tu absentovala zastávka slovenskej SBA 3×3 tour. Vďaka iniciatíve športového klubu BSC, s podporou mestskej časti Petržalka a osobitne jej starostu Jána Hrčka, sa uz 10.a 11. júna v areáli Štátneho Závodiska uskutoční prvý ročník ENGERAU CUP – Turnaja o Pohár starostu Mestskej Časti Petržalka.  Petržalská zastávka SBA 3×3 TOUR bude výnimočná hneď z niekoľkých dôvodov :

1.) Na turnaji odohrajú svoje zápasy detské kategórie, ktorej podpore sa petržalské kluby BSC a FIVE STAR dlhodobo venujú.

2.) V Hlavnej časti sa odohrajú zápasy v mužskej kategórii, ženskej kategórii a v kategórii do 18 rokov chlapcov

3.) V kategóríi mužov sa predstavia družstvá z Rakúska, Poľska, Česka, Ukrajiny, naše reprezentačné výbery. Veľkým zážitkom bude aj účasť polského reprezentanta a účastníka letnej olympiády v Tokyu 3×3 superstar Michaela Hicksa. V ženskej kategórii uvidíme reprezentácie Rakúska, Ukrajiny, Slovenska, Českej reprubliky.

4.) Okrem kompletnej slovenskej špičky svoju účasť na turnaji prisľubili aj reprezentatni z Poľska, účastníci ostatných letných olympijských hier.

5.) Celý turnaj bude sprevádzať množstvo sprievodných podujatí, ktoré vyvrcholia koncertom skupiny ORCHESTER JEANA VALJEANA, autorov hitu Vezmi si Ma z najúspešnejšej modernej slovenskej komédie Štastný Nový Rok 2

6.) Na pódiu sa predstavia mladé športové a umelecké talenty z Petržalky

7.) Svoje DJské sety odohraju petržalčania a basketbaloví nadšenci : rapper OPAK a producent Jaro Slávik

Vstup na podujatie je voľný. Začiatok v piatok je o 14.30 a v sobotu o 9.00. Predpokladaný koniec v oba dni o 19.00.

Správu budeme priebežne aktualizovať.