Za výraznej podpory Bratislavského samosprávneho kraja organizuje Slovenská basketbalová asociácia trojkový turnaj pre kategóriu U12. Ide o prvú lastovičku v rámci programu popularizácie tohoto nového olympijského športu, ktorý v celosvetovom meradle naberá obrovské rozmery, čo sa hráčskej základne a popularity týka.

V rámci Bratislavy sme oslovili kluby BSC Bratislava, BK Inter Bratislava, MBK Karlovka, BK Slovan, Five Stars Petržalka a Gabko Senec a sme veľmi radi, že sa do turnaja, do tejto našej prvej lastovičky prihlásili. 

V dvoch kategóriách bude zapojených devätnásť družstiev z už vyššie spomenutých klubov. Pre každého účastníka je pripravený darček v podobe basketbalovej lopty a chýbať nebudú ani pamätné tričká.

Marek Adamčík (3×3 Slovenská basketbalová asociácia):Našou hlavnou úlohou je momentálne osveta medzi mladými ľuďmi, mladou nastupujúcou basketbalovou generáciou, že okrem „veľkého“ basketbalu, majú možnosť reprezentovať svoju krajinu aj v tomto novom olympijskom športe. Aj keď Tokio 2020 už nestihneme, bude veľkou motiváciou pre mládež a pevne veríme že  podobné podujatia nám pomôžu vychovať generáciu baskeťákov, ktorí sa predstavia na olympiáde v roku 2024.“

V rámci najväčšej stredoeurópskej 3×3 tour – Central Europe Tour 2020 – pripravujeme otvoriť kategórie U12 a U15 ako doplnkové kategórie v rámci ELITE. Pevne veríme, že aj toto bude cesta dosiahnuť v trojkovom basketbale viac ako doteraz, aj keď účasť na majstrovstvách Európy aj sveta, Európskych hrách, či mnohých veľkých turnajoch tiež nie je zlá vizitka.

Základné informácie o turnaji:

Miesto: Eurovia Aréna, Bratislava

Dátum: 14.11 .2019

Čas: 8:30

Rozpis: http://bit.ly/36Vd5Ck