Štvrtok 20.6.2019 sa zapíše do histórie nielen seredského basketbalu. Uskutočnil sa totiž posledný tréning vedený seredskou trénerskou legendou Jolanou Čomajovou.  Vyše 35 rokov sa venovala seredskému mládežníckemu basketbalu a dala mu neskutočne veľa. Na Základnej škole Juraja Fándlyho dokázala založiť a pozdvihnúť basketbal na vyššiu úroveň a vďaka nej, môžeme hovoriť o škole ako o basketbalovej škole.

Do každého tréningu a zápasu dávala neskutočnú energiu a robila túto prácu s veľkou láskou a zodpovednosťou, aj keď sa jej družstvám niekedy nedarilo. Dokázala poblázniť deti tak, že sa na tréningy a zápasy veľmi tešili. Nik sa nevenoval deťom tak zodpovedne ako ona. Pre väčšinu detí nebola len trénerkou, ale aj „mamou“, keď dokázala vyriešiť aj iné problémy ako tie basketbalové.

I keď sa niekomu môže zdať, že trénerka sa naháňala za úspechmi a medailami, realita je však iná. Každodenným tréningom sa deti postupne zlepšovali a dôraz kládla predovšetkým na zlepšenie každého jedného hráča. To, že z toho potom bola medaila na Majstrovstvách Slovenska (1x zlato, 4x striebro a 5x bronz), je už len akási čerešnička na torte a zároveň aj motivácia pre deti.

Na seredskom streetballe, ktorý sa konal v sobotu 8.6.2019, sa s ňou rozlúčil primátor mesta Sereď Martin Tomčányi, predseda Školského basketbalového klubu Sereď Vladimír Ujlacký a všetci prítomní rodičia detí dlhotrvajúcim potleskom. Včera sa s ňou rozlúčili mladší žiaci ŠBK Sereď, ktorým sa venovala posledné roky. Raz ten koniec prísť musel a sme zvedaví, či niekto po nej prevezme pomyselný štafetový kolík a dokáže tak nadchnúť deti pre basketbal, ako to vedela len ona.

Autor: Jakub Čomaj