BRATISLAVA/PIEŠŤANY – Slovenskí basketbalisti do 18 rokov v piatkovom zápase na ME 2017 prehrali v Piešťanoch v skupine o 9.-16. miesto s Ruskom 55:76.

Prvá štvrtina patrila Rusom, ktorí išli rýchlo do trháku a v 8. minúte sa po prvý raz v stretnutí dostali do dvojciferného vedenia. V úvode druhej desaťminútovky znížil Bizub na rozdiel piatich bodov (25:20), ale potom Slováci poľavili v koncentrácii a svojimi chybami dostali súpera na koňa. Rusi kontrovali sériou deviatich bodov za sebou a kouč Ďuriš musel v 16. min počas oddychového času poriadne zvýšiť hlas. Čiastočne to pomohlo, jeho zverenci do konca polčasu skresali manko na 10-bodový rozdiel.

Po zmene strán Rusi pokračovali v sústredenom výkone, v ofenzíve ich ťahal strelecky disponovaný Eršov. Slováci sa snažili, bojovali, ale nedarilo sa im priblížiť k súperovi na dostrel. V 25. minúte viedla zborná 52:36 a s domácimi to vyzeralo zle-nedobre. O niekoľko momentov neskôr bol rozdiel už 20-bodový a Rusi suverénnym krokom kráčali za výhrou. Pohodlný náskok si udržali až do konca a zachránili sa medzi elitou.

ME U18 – skupina o 9.-16. miesto

Rusko – Slovensko 76:55 (41:31)

Najviac bodov:  Savrasov 18, Eršov 15, Chomenko a Šarapov po 10 – Zelizňák 13, Kádaši 9, Majerčák 7

hlas po zápase:

Richard Ďuriš, tréner SR U18: „Bohužiaľ sme sa nedokázali poučiť zo všetkých tých prehier, ktoré doteraz na turnaji prišli. Opäť sa rozhodlo na útočnom doskoku. Darmo máme naskautovaného súpera, darmo dovolíme súperovi ťažkú strelu, keď on si potom loptu doskočí a poľahky skóruje. Rusi mali 25 útočných doskokov a to hovorí samé za seba. Mrzí nás, že sme v najdôležitejšom zápase nepredviedli náš najlepší výkon.“