Projekt Minibasketshow 202 štartuje už túto stredu prvým regionálnym kolom v Seredi. V spolupráci s domácou Lokomotívou pripravujeme reštart tohto projektu pre najmenších, začínajúcich baskeťákov a baskeťáčky. Do programu je zapojených 44 platených trénerov/učiteľov napojených na kluby po celom Slovensku. Podľa regiónov sú družstvá rozdelené do jednotlivých regionálnych kôl.

Mesto Sereď privíta 6 klubov s malými nadšencami basketbalu, ktorí  zabojujú o miestenku na veľké júnové finále. V prvom kole sa predstaví domáca Lokomotíva Sereď, ktorá využila možnosť postaviť až dve družstvá ako domáci usporiadateľ. V Sokolovni sa tiež predstaví klub BKM SPU Nitra, MI Basketbalová akadémia Stupava, MBK Stará Turá, Nové mesto nad Váhom a Strojár Malacky.

Koncept turnaja zostáva nezmenení a skladá sa z  5tich trojminútových zápasov 3×3 a súťaží zručnosti, na ktoré sa kladie veľký dôraz. Hlavnou myšlienkou projektu, je motivovať najmenších športovcov, vybrať si tento náš krásny šport ako cestu.

Novým partnerom projektu Minibasketshow je firma MIXIT, ktorá sa postará o chuťové poháriky našich malých baskeťákov tou najzdravšou formou. Príbeh spoločnosti Mixit je skutočne zaujímavý a môžete si ho prečítať tu. Deti budú potrebovať počas podujatia dopĺňať tekutiny o čo sa postará partner Slovenskej basketbalovej asociácie firma BUDIŠ.

Vďaka týmto dvom partnerom a FIBA, môžeme pre deti pripraviť zaujímavé podujatie, ktoré pevne veríme, v nich zanechá len tie najlepšie pocity, spomienky, zážitky a klubom pomôže presvedčiť tých nerozhodných, že cesta s basketbalom ako športom je úžasná.

Marek Adamčík (spoluautor projektu): „Sme veľmi radi, že po dlhej pauze môžeme opäť reštartovať  projekt MINIBASKETSHOW, basketbalovú road show naprieč Slovenskom, ktorá je určená pre tých najmenších športovcov. Hlavným cieľom projektu je hravou formou pritiahnuť deti zo škôl do basketbalových klubov, ktoré pôsobia v jednotlivých regiónoch. Pevne veríme, že aj reštart tohto projektu pomôže klubom opäť naštartovať chuť detí do športovania.

Program SBA Minbasketshow 2022 (ročník nar. 2013 a ml.)

28.3. Handlová

11.5. Spišská Nová Ves

  1. 5. Poprad

27.5. Bratislava

6.6. Žiar nad Hronom

22.6. Bratislava – Finále