Handlová je známa liahňou basketbalových talentov, jedným z nich je Samuel Murcin. Ten sa v uplynulej sezóne stal najlepším strelcom v domácej súťaži a európskej CEYBL. „Tento úspech znamená pre mňa veľa, ďakujem zaň skvelým spoluhráčom. Koruna strelcov je pre mňa akousi odmenou za tvrdú prácu v tréningoch,“ povedal 14-ročný Samuel Murcin, ktorý sa vďaka tréningom cíti veľmi dobre.

A ako sa kráľ strelcov pripravuje na zápasy? „Okrem tréningov s tímom sa snažím makať aj individuálne. Rád navštevujem posilňovňu či chodím si zabehať. Dôležitá je streľba na kôš,“ vysvetlil zverenec trénera Jána Beráneka. Jeho obľúbeným profesionálnym tímom je Golden State Warriors, obdivuje hlavne Kevina Duranta, ktorý je výborným strelcom a má veľmi dobré zmýšľanie hry. „Rád by som sa v budúcnosti dostal do profesio-nálneho tímu, snom je euroliga či NBA,“ dodal.

Počas leta chce Murcin hlavne dobre zregenerovať, dopomôcť by mu k tomu malo obľúbené plávanie. „Okrem toho chodím na motokros a rád si zahrám počítačové hry,“ pousmial sa. V cieľoch pred novou sezónou má talentovaný hráč celkom jasno. „Verím vo vysoké umiestnenie v CEYBL a v triumf v slovenskej lige. Sme veľmi dobrý kolektív, máme sa radi, preto by mala zapracovať aj chémia mužstva. V zápasoch máme vždy o motiváciu postarané,“ uviedol Murcin a dodal: „Za fantastickú sezónu ďakujem trénerom, spoluhráčom a rodine. Verím, že tá ďalšia bude ešte o čosi krajšia.“

Autor: Ivan Mriška

Foto: Milan Geleta