Slovenskí basketbalisti neúspešne vstúpili do bojov na finálovom turnaji ME hráčov do 18 rokov. Vo svojom úvodnom vystúpení v základnej D-skupine prehrali v Bratislave s rovesníkmi z Lotyšska 61:78. Najlepším strelcom SR bol 15-bodový Jakub Kádaši. Už v nedeľu čaká mladých Slovákov ich druhý zápas, od 18.00 h si zmerajú sily s Bosnou a Hercegovinou.  
 
ME hráčov do 18 rokov – D-skupina:
Slovensko – Lotyšsko 61:78 (26:32)
Najviac bodov: Kádaši 15, Želizňák 10, Ondruš a Páleník po 9 – Hermanovskis 18, Atelbauers 14, Kaufmanis 13.
štvrtiny: 19:12, 7:20, 27:27, 8:19 
 
Slováci využili počiatočnú nervozitu súpera a šnúrou 7:0 si rýchlo vytvorili náskok. Lotyši potom spresnili hru, manko stiahli, ale domáci kontrovali ďalšou sedembodovou sériou a dostali sa do dvojciferného vedenia. Na oboch mužstvách bolo vidieť, že je to pre nich prvý zápas na turnaji, čo sa odzrkladlilo aj na hre v druhej štvrtine. Slováci zbytočnými chybami dovolili súperovi dohnať stratu a a Hermanovkis v 15. minúte presnou trojkou vyrovnal na 21:21. Lotyši potom prebrali iniciatívu, v obrane zapli na vyššie obrátky a súperovi do konca polčasu dovolili streliť len päť bodov. Aj preto po dvoch štvrtinách viedli hostia 32:26. 
Po zmene strán začali Slováci dobre, po presných trojkách Ondruša a Javorského stiahli manko na rozdiel jediného bodu, ale potom opäť chybovali v obrane. Rýchla a agresívna hra súpera Lotyšov slávila úspech, v hre jedna na jedna nevedeli domáci ubrániť najmä šikovného Atelbauersa. Kouč Ďuriš reagoval zmenou herného systému a zásluhou jeho správneho rozhodnutia sa Slováci dostali späť do zápasu. V úvode štvrtej štvrtiny prehrávali len o kôš, ale Lotyši po sérii úspešných ďalekonosných pokusov sa opäť dostali do pohodlného náskoku. Slováci bojovali, snažili sa, ale v sobotu na svojho súpera nemali. Lotyši napokon triumfovali 78:61 a do tabuľky D-skupiny si zapísali prvé dva body.   
 
hlas po zápase:
 
Matej Majerčák, rozohrávač SR U18: „V prvom polčase sme sa súpera držali, v prvej štrtine sme dokonca vyhrávali. Potom sme poľavili a už to s nami išlo dole vodou, prestali sme žiť aj na lavičke. Druhý polčas sme začali dobre, ale už to nebolo ako na začiatku. Nepadali nám otvorené strely, nevracali sme sa do obrany. Proti Bosne chceme hrať lepšie a zabojovať o lepší výsledok.“