Aj v sezóne 2019/2020 rozbehla Slovenská basketbalová asociácia projekt platených trénerov prípraviek a projekt Minibasketshow.

Vďaka FIBA Development fund môžeme v tejto sezóne podporovať 38 mládežníckych trénerov, ktorí splnili kritériá určené Slovenskou basketbalovou asociáciou. Tým pádom podporujeme 29 klubov po celom Slovensku. Podpora od SBA nie je len v podobe platu trénera, ale aj v materiálnej. Tento rok dostanú podporované kluby špeciálne odľahčené basketbalové lopty číslo štyri určené pre basketbalový rast a rozvoj najmenších baskeťákov a baskeťáčok.

Súčasťou projektu je aj dlhodobá postupová súťaž známa ako Minibasketshow. Primárne sa do projektu zapojí 38 podporených prípravok (29 klubov), ktoré sú rozdelené do piatich regionálnych kôl. Našou snahou je otvoriť mladým, budúcim nositeľom basketbalovej kvality, brány veľkých športových hál, kde sa hráva najvyššia slovenská basketbalová súťaž mužov a žien. Tento školský rok sa môžu tešiť ročníky narodenia 2010 a mladší.

V tomto školskom roku budú môcť deti navštíviť bratislavskú Eurovia Arénu, piešťanskú Diplomat Arénu, košickú Angels Arénu, krásnu zrekonštruovanú mestskú halu v Žiari nad Hronom a extraligovú halu v Spišskej Novej Vsi. Veľké finále sa uskutoční 1.5. 2020 v rámci tradičného podujatia plného športu UNIHRY.

Mgr. Marek Adamčík:Slovenská basketbalová asociácia je veľmi rada, že projekty, ktoré sa nastavili akceptuje FIBA a na základe výstupov nám poskytla aj tento rok významnú dotáciu. Primárnym cieľom bolo navýšiť počet podporovaných trénerov, čo sa nám aj podarilo. Taktiež sa veľmi tešíme na nový ročník Minibasketshow. Veľké pozitívum je, že sa vraciame do košickej Angels Arény, domovského stánku nášho najúspešnejšieho ženského klubu a tiež nás veľmi teší, že sa predstavíme aj v tradičnom basketbalovom meste v Spiškej Novej Vsi.“

Program MBS 2019/2020:

3.12. 2019 Žiar nad Hronom

11.12. 2019 Bratislava

27.2. 2020 Piešťany

marec 2020 Spišská Nová Ves

29.4. 2020 Košice

1.5. 2020 finále – Bratislava