Suverénnejšie to už ani nešlo. Kadeti bratislavského Interu ovládli súťaž neuveriteľným spôsobom a neúprosný žlto-čierny lis drvil počas celej sezóny jedného súpera za druhým.

Basketbalisti z hlavného mesta pricestovali na finálový turnaj do Košíc s bilanciou 18:0 a v povestné kartové kráľovské oko zavŕšili tromi suverénnymi triumfami. Vo štvrťfinále sfúkli RIM Basket Košice 116:38, v semifinále Trnavu 87:39 a v boji o zlato zdolali Levice 94:34.

„Na tento turnaj sme sa pripravovali celú sezónu. Absolvovali sme pár ťažších prípravných turnajov a do Košíc sme išli s jednoznačným cieľom získať titul. Ďakujem celému tímu, že sme to zvládli takto pekne,“ vyslovil sa so zlatou medailou na krku kapitán Interu Tomáš Borodovčák.

V poslednom zápase na turnaji nastrieľal do levických košov 19 bodov a do svojej vitrínky môže zaradiť aj ocenenie pre najužitočnejšieho hráča. „Takéto ocenenie som určite nečakal, ale človeka to poteší. Obzvlášť, ak môžeme oslavovať aj spoločný úspech.“

Hľadať slabšie chvíľky Interu na finálovom turnaji by bolo náročnou úlohou. Bratislavčania vstupovali do zápasov veľmi koncentrovane. V semifinále odštartovali zápas sériou 25:0, vo finále 13:0.

„Vyzerá to hladko, ale tie začiatky neboli ľahké. Trénovali sme ich však počas karantény a boli sme teda pripravení na všetko. Podstatné bolo, že sme držali spolu ako tím. Trénovali sme tvrdo a takúto perfektnú sezónu sme si preto zaslúžili,“ pridal nositeľ čísla 0 na drese.

Kde sa jeden teší, býva druhý smutný. V tomto prípade to však až tak veľmi neplatilo. Levičanom bolo vopred jasné, že Inter je tento rok jednoducho inou váhovou kategóriou. Po skončení turnaja tak na žlto-zelenej strane prevládala radosť zo striebra.

„Musíme byť spokojní. Do Košíc sme prišli s novým trénerom, s novou taktikou a naše ambície neboli také veľké. Prekvapením pre nás bolo už len to, že sme v semifinále vyradili domáci tím KB. To sa nám totiž nepodarilo ani počas sezóny na domácej palubovke,“ upozornil hráč Levíc Samuel Misal. „Celkovo to bola pre nás výborná skúsenosť. Poviem pravdu, veľa z nás sem ani nechcela ísť a nevideli sme v tom veľký zmysel. Teraz však máme krásny výsledok a sme spokojní.“

 

Finále kadetských MS:

Inter Bratislava – ŠKB Junior Levice 95:34 (16:5, 31:12, 29:7, 19:10)

Najlepší strelci: Borodovčák a T. Malovec po 19, Boroš 16, M. Malovec 12 – Szabo 6, Slamka 5